Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pel alle uien en snijd ze vervolgens in dunne ringen.
Verhit een grote pan en smelt daar de boter in. Voeg de uien toe en bak ze omscheppend in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Stel de oven in op 200 graden en bak hier het stokbrood in een minuut of 8 mooi goudbruin. ( tenzij je vers gebakken stokbrood gebruikt). Snijd na het bakken in plakken van een cm of 2.
Voeg aan de pan met de uien de bouillon toe, de laurierblaadjes en jeneverbessen, en naar smaak zout en peper. Zet het vuur lager en laat de soep een half uur lekker pruttelen.
Zet je oven op de grill-stand. Schep de soep in de kommen en leg er een stukje stokbrood op. Strooi de geraspte gruyère erop en zet in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Haal de kommen met ovenwanten uit de oven en serveer.
Heerlijk Happen.
-Last van tranende ogen tijdens het uien snijden? Kijk eventjes in stromend koud water! Tip van mijn moeder, ook een klassieker dus ;-) -Voor de mensen die het lekker vinden kun je ook een 125ml witte wijn toevoegen bij de stap waar je de bouillon toevoegt.