Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. Schep de zwartebonensaus erbij en laat even marineren. ( Je kunt dit ook de avond van te voren doen zodat de smaken goed in de kip trekken).
Snijd de komkommer in kleine blokjes en doe ze in een kommetje. Strooi er wat zout over en schep om. Voeg de rijstazijn toe en de suiker en laat ook eventjes staan. Schep zo nu en dan om.
Was de paksoi en halveer ze. Droog even goed met een schone theedoek. Verhit de koekenpan en giet er wat wokolie in. Bak de paksoi met de snijkant naar beneden voor een minuut of 3. Giet er 2 el sojasaus bij en laat nog 5 minuutjes gaar stomen met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar.
In de wok met wat wokolie bak je de stukjes kipfilet gaar. ( Bewaar de saus om eventueel over de rijst te schenken).
Haal de paksoi uit de koekenpan en bak heel kort de champignons nog even aan in de sojasaus.
Pak de kommen erbij en schep hier eerst de rijst in. Vul hem verder op met de rest van de ingrediënten.
Heerlijk Happen!
-Serveer met bijvoorbeeld gemberkroepoek, of gebakken banaanchips.