Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de biefstukken in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe ze in een kom en strooi er een beetje peper en zout op. Schep twee eetlepels bloem erbij en hussel tot het vlees een laagje bloem heeft.
Neem een soeppan erbij, ik heb zelf deze soep in een grote stoofpan gekookt omdat deze een lekker dikke bodem heeft. Verhit de pan en doe er een scheut olijfolie en 50 gram roomboter in. Bak op hoog vuur de blokjes biefstuk mooi bruin aan alle zijdes en schep dan met een schuimspaan eruit en zet apart tot gebruik. Ze moeten medium gebakken zijn.
Voeg aan het vet in de pan de gesnipperde ui en de champignons toe en schep hier een eetlepel persillade op. Voeg ook de knoflook toe en bak het geheel tot de champignons mooi goudbruin gekleurd zijn. Giet het Guinness bier erbij en laat het op hoog vuur een beetje inkoken. ( minuut of 5)
Schep de rest van de bloem in de pan erbij en roer het goed door. Dan voeg je de warme bouillon en de runderfond toe en roer je de soep. Laat het geheel een twintigtal minuutjes pruttelen.
Op het einde voeg je de blokjes biefstuk toe en laat deze even opwarmen in de soep. Niet te lang anders gaart het vlees te ver door. Schep in de kommen en sprinkel er wat blaadjes tijm overheen.
Heerlijk Happen!
Deze soep is niet geschikt voor zwangere vrouwen omdat de biefstuk medium van binnen blijft.