Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook de zilvervliesrijst in een pan, volg de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de paprika in kleine reepjes. De maiskolfjes in stukjes. Snipper de knoflook en snijd de kip in blokjes.
Doe de kip in een kom en breng naar eigen inzicht op smaak met bovenstaande kruiden en specerijen. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe en laat even marineren.
Neem een wok erbij en doe hierin wat olie. Bak de kip en voeg de paprika en maiskolfjes toe. Bak tot de kip bijna gaar is.
Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Voeg de knoflook aan de wok met de kip toe en schep de rijst er ook bij. Roerbak tot de rijst lekker knapperig is en de kip helemaal gaar.
In een andere koekenpan bak je de eitjes. Wil je net als ik mooie rondjes, bak ze dan in een serveerring.
Schep de rijst op de borden en giet er een beetje ketjap overheen. Leg het eitje erop en maak af met de uienringetjes, gebakken uitjes, cashewnoten en eventueel wat zwarte sesamzaadjes.