Go Back
+ servings
De perfecte Paastaart om te delen

De perfecte Paastaart om te delen

Een overheerlijke taart om te delen met je gezin.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: mascarpone, slagroom, zanddeegkoek
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven
  • keukenmachine

Ingrediënten:

  • 300 gr tarwebloem
  • 200 gr koude roomboterblokjes
  • 75 gr amandelmeel
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 gr zout
  • 1 tl vanille essence
  • 1 losgeklopt ei

Voor de slagroommix heb je nodig:

  • 150 gr poedersuiker
  • 400 gr mascarpone
  • 400 ml ongeslagen slagroom
  • 1 zakje klopfix

En zo maak je het:

  • Knip een paashaas uit een stuk karton, trek dit over op een stuk bakpapier. Dit is je mal voor de verschillende paashazen. Ik heb er 3 gemaakt.
  • Pak je keukenmachine erbij en doe hier eerst de bloem, poedersuiker, amandelmeel en boterblokjes in. Mix dit tot je een korrelig deeg krijgt. Voeg daarna het losgeklopte ei met de vanille en het zout toe. Zet de mixer weer aan en dan zul je zien dat er al snel een mooie deegbal ontstaat.
  • Neem een stuk vershoudfolie erbij en leg hier de deegbal op. Vouw hem dicht en leg het voor een uur in de koelkast. Voor deze Paashazen heb ik in totaal twee deegballen nodig gehad. Je maakt dan dus 2x deze hoeveelheden opnieuw.
  • Na het uur haal je de bal uit de koelkast en leg je hem op een bakpapier. Met de deegroller rol je het deeg uit tot een halve cm dikte. Leg vervolgens je Paashaas-mal op het deeg en snij met een mesje de vorm eruit. Wat overblijft kun je natuurlijk weer gebruiken. Als je al je Paashazen hebt gemaakt leg je ze op bijvoorbeeld een snijplank weer voor een half uur in de koelkast tot ze weer stijf zijn! Dat is erg belangrijk dus zeker niet overslaan.
  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Pak 1 Paashaas uit de koelkast en leg deze voorzichtig op een bakblik. ( Je haas ligt dus al op het juiste bakpapier in de koelkast, zo voorkom je dat hij breekt. ) Bak hem voor ongeveer 12 tot 14 minuten in de oven. De randen mogen een beetje bruin zijn en het midden mooi goudbruin. Haal uit de oven en laat op het blik helemaal koud worden. Daarna kun je heel voorzichtig met 2 spatels of messen de Paashaas eraf tillen. Herhaal dit proces tot al je hazen gebakken en afgekoeld zijn.
  • Terwijl de hazen bakken kun je natuurlijk je slagroommix maken. Doe eerst de mascarpone met de poedersuiker in je kom en mix op lage snelheid tot de mascarpone helemaal zacht is geworden. Voeg daarna de slagroom en klopfix toe en begin op lage snelheid deze te mixen. Dan kun je de snelheid verhogen om er een lekkere stevige mix van te maken. Schep in grote spuitzakken en leg deze dan in de koelkast tot gebruik. ( Voor deze hazen had ik twee keer de hoeveelheid ingrediënten nodig)
  • Zijn al je Paashazen afgekoeld leg ze dan op een groot bord of dienblad waar ze mooi op kunnen blijven liggen. Neem de spuitzak erbij en spuit op de onderste laag mooie toefjes van gelijke grootte. Dan leg je héél voorzichtig de tweede haas erop en herhaal je dit proces nog een keer. En dan kan het leuke gedeelte beginnen! De decoratie. Ik koos voor bloemetjes, chocolaatjes en paaseitjes.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Je kunt ter decoratie dus ook wat kleurstof toevoegen aan je slagroom om roze of zelfs een andere kleur slagroom te maken.