Go Back
Kruidenquiche met buffelricotta

Kruidenquiche met buffelricotta

Francine
Een heerlijk frisse kruidenquiche.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 6 personen

Equipment

  • oven
  • Quichevorm

Ingrediënten
  

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 350 ml volle melk
  • 175 gr oude kaas geraspt
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 225 gr buffelricotta
  • 20 gr kervel
  • 20 gr basilicum
  • 20 gr lavas
  • eetbare viooltjes ( bloemetjes)

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Neem de quichevorm erbij en vet deze in met wat olijfolie. Bekleed hem daarna met de plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem.
  • Neem een grote kom erbij en doe hier de eieren, kaas, ricotta ,melk, knoflook, geraspte schil van de citroen èn het sap en de fijngehakte kruiden in en mix tot een glad geheel.
  • Schenk het in de quichevorm op het bladerdeeg en zet hem dan in de oven. Bak af in een minuutje of 40-45. ( prik eventueel met een sateprikker om te zien of hij gaar is. )
  • Laat een beetje afkoelen en garneer met de bloemetjes.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord buffelricotta, citroen, geitenkaas