Go Back
Venkelsalade met mosterdvinaigrette

Venkelsalade met mosterdvinaigrette

Francine
Verfijnde smaken met lekkere verse kruiden en persillade.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken European
Porties 2 personen

Equipment

  • Mandoline

Ingrediƫnten
  

  • 1 venkel
  • 4 takjes kervel (kruid)

Voor de vinaigrette heb je nodig:

  • 4 el olijfolie
  • 3 el wijnazijn
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el Persillade

Instructies
 

  • Neem de mandoline erbij en snijd hier de venkel mee. Doe vooral voorzichtig mee, je wilt niet een stukje van je vingers eraf snijden!
  • Hak de kervel fijn en doe deze bij de venkel.
  • In een kommetje of een glad mix je alle ingredieten voor de dressing. Schud of klopt het geheel tot een vinaigrette en schenk over de venkel. Laat een paar uur marineren in de koelkast.
  • Serveer met een diner of met een fijn stuk brood erbij.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord Dijon mosterd, persillade, venkel