Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de aubergines in plakken, niet te dik. Strooi zout op beide zijdes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat ze een half uurtje liggen. Daarna dep je ze af en druppel je olijfolie erover. Aan beide zijdes. Zet in de oven op 200 graden en bak ze voor 10 minuten. Dan even draaien en weer voor 10 minuten aan de andere kant.
Intussen maken we de salsa. Hak alle groenten fijn, snipper de ui en de knoflook. Neem een koekenpan erbij en verhit deze, schenk er ongeveer 100 ml olijfolie in en schep dan alle ingrediënten in de pan erbij. Bak een minuutje of 10 op middelhoog vuur.
Als de aubergines gekeerd zijn schep je in de laatste 3 minuten de salsa op de plakken aubergine en laat je het nog even meewarmen in de oven.
Schep alles op een schaal en serveer met lekkere verse kruiden erbij.