Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd van een ongesneden brood 4 plakken brood. Ik kocht een afbakbrood. Snijd de knoflook door het midden en strijk hiermee over het brood. Druppel wat olijfolie erop en bak ze vervolgens af in een oven op 200 graden. Een minuutje of 8.
Neem twee kommetjes erbij, doe in het ene kommetje het ei en klopt het los. Doe in het andere kommetje een laag panko, de bloem en breng op smaak met de persillade kruiden mix het goed met elkaar. Je kunt ook kruiden kiezen die jij lekker vindt.
Snijd van een aubergine 4 plakken af. Dip deze eerst in het kommetje met ei, daarna in de panko mix, zo komt er een lekker laagje om de aubergine te zitten.
Verhit een koekenpan, bak de bacon plakken uit. Veeg daarna het vet uit de pan met een keukenpapiertje en doe er wat olijfolie in. Bak de plakken aubergine aan beide zijdes tot het kruimlaagje mooi goudbruin is.
Besmeer twee plakken toast met wat harissa.
Begin met wat rucola, leg daarop de aubergine plakken, dan wat plakjes avocado, tomaat, bacon en dek af met de tweede toast. Herhaal nogmaals voor het andere broodje.
Heerlijk Happen.
De rest van de aubergine kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een groente schotel.En de andere helft van je avocado voor een fijne groene smoothie, we gooien natuurlijk niets weg.