Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise

Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise

In juli wordt altijd feestelijk het bodemcultuur mosselseizoen geopend. Ook dit jaar was ik weer van de partij en mocht ik weer een mossel rechtstreeks uit de Oosterschelde proeven. Maar ook de allernieuwste mosselburger! Ja je hoort het goed, er is hard gewerkt aan dit mooie product van Zeeuwse bodem. Natuurlijk kreeg ik er ook een aantal mee naar huis om er deze top burger mee te maken. Passend bij het “seafood thema” maakte ik een lekkere zeekraal mayonaise erbij. Aan de slag met deze Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise. Verse zeeuwse mosselen

Op links naast mij Jan Schot, en rechts Jos Teketee, Zeeuwse mosselvissers en elk jaar van de partij.

Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise

Deze Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise heeft me echt verrast! Zeker als jij mosselen eten nog een beetje spannend vindt is dit een goede manier om ermee te starten. Het krokante jasje van de burger zorgt voor een lekkere “crunch”. Wist je dat mosselen sowieso heel gezond voor je zijn? Ze hebben namelijk een hele grote hoeveelheid eiwitten in zich! Weinig vet, maar wel veel omega-3 vetzuren, een perfecte vervanger voor rood vlees.

Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise

De Zeeuwse mossel, zo veelzijdig!

De mossel heeft een hele lage ecologische footprint. Mosselen hebben geen voer nodig, geen antibiotica, geen landbouwgrond, of zoet water, en in plaats van dat ze CO2 uitstoten slaan ze dat op in hun schelp. Een milieubewuste keuze dus deze mosselburger. De burger is pas nèt ontwikkeld en dus nog niet in een landelijke supermarkt te verkrijgen. Gelukkig wel online te bestellen, de verkooppunten kun je hier checken. Een mooi initiatief als deze Zeeuwse mosselburger daar schrijf ik dan ook graag over!

verse zeeuwse mosselen
Linksboven de bedenker van de burger, Rem van den Bosch.
Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise

Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise

Super lekker, en weer eens een heel andere burger! De Zeeuwse mosselburger die wil je proeven.
5 van 51 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Zeeuwse keuken
Trefwoord: mayonaise, mosselburger, zeekraal
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 319kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 mosselburgers
  • 2 hamburger broodjes

Voor de burgers heb je nodig:

  • 8 blaadjes frisée sla
  • 8 plakjes komkommer
  • 2 el ingelegde rode ui

Voor de mayonaise heb je nodig:

En zo maak je het:

  • Zet de frituurpan aan om te op te warmen. Temperatuur op 180 graden.
  • Snijd de komkommer en was de sla. Hak de zeekraal in kleine stukjes.
  • Doe de gehakte zeekraal met de rest van de ingrediënten in een kommetje en mix goed door elkaar. Laat staan tot gebruik.
  • Frituur de burgers een 4tal minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Snijd de broodjes open en schep wat van de mayonaise op beide zijdes.
  • Bouw de burger op met de mosselburgers, de sla, komkommer en ingelegde rode ui.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Mosselen! Ik ben er dol op en heb hier nog een paar fijne recepten voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise verse zeeuwse mosselen
Deze blog Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise is geschreven in samenwering met het Nederlands Mosselbureau.
Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise

verse zeeuwse mosselen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept