Zoete aardappel ovenschotel

Een easy bake ovenschotel in 1,2,3, en aan tafel!
Zoete aardappel ovenschotel

Na een dag hard  werken heb je natuurlijk geen zin meer om uren in de keuken te staan. Daarom is deze zoete aardappel ovenschotel ideaal. Eenvoudig even wat groenten snijden daarna wat saucijsjes erbij en hup in de oven en klaar is je gerecht! Hier eten we dus regelmatig deze lekkere en makkelijke one-pot ovenschotels. Variatie mogelijkheden genoeg. De zoete aardappel in dit gerecht is niet de oranje versie maar de paars/witte. Die smaakt wat mij betreft net even wat anders. Iedere kent de oranje, maar deze is absoluut een aanrader om eens te proberen voor de afwisseling. We gaan beginnen met het bereiden van de zoete aardappel ovenschotel. En die staat op tafel voor je het weet.

Zoete aardappel ovenschotel
Een zoete aardappel ovenschotel als deze is makkelijk gemaakt.

Dit heb je nodig om een zoete aardappel ovenschotel voor 4 personen te maken:

-Groene asperges
-3 zoete aardappels
-1 oranje paprika
-Een bakje met 250 gram champignons
-4 saucijsjes in drieën gesneden

En dit is hoe je hem maakt:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
-Snijd ondertussen alle groenten in kleine stukken en de saucijsjes in 3 gelijke stukken. Neem vervolgens een grote ovenschaal en leg daar alles in.
-Kruid de zoete aardappel ovenschotel naar eigen smaak met peper, zout en bijvoorbeeld Provençaalse kruiden.

-Zet het geheel daarna in de oven voor ongeveer 25/30 minuten tot alles goed gaar is.

Serveer met wat verse tzatziki en: Héérlijk happen!

Zoete aardappel ovenschotel

Zoete aardappel ovenschotel

Een easy bake ovenschotel in 1,2,3, en aan tafel!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: gegrilde groenten, ovenschotel, saucijsjes, traybake
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingrediënten:

  • 10 groene asperges
  • 3 zoete aardappels
  • 1 oranje paprika
  • 1 bakje champignons
  • 4 saucijzen

Uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • persillade mix / Provencaalse kruiden

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd de groenten in stukjes, verdeel de saucijzen in 3 gelijke stukken. Neem je oven schaal erbij en doe hier alles in.
  • Kruid het met de kruiden en schenk er een klein beetje olijfolie over en hussel het geheel.
  • Zet in de oven voor 25 tot 30 minuutjes.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Serveer bijvoorbeeld met wat verse tzatziki. 
Wat vind je van dit recept?

Andere oven recepten maken? Dat kan hoor hier heb ik nog een paar ideetjes voor je:

Vind je de zoete aardappel ovenschotel ook zo lekker en heb je ook trek in meer ovenschotels? Probeer dan dit recept voor kippenstoof  recept eens. 

Of het recept voor deze overheerlijke  asperge plaattaart.

Deze Mexicaanse zoete aardappelstamp mag je echt niet missen. Deze bevat de oranje zoete aardappel.

Zoete aardappel ovenschotel
Met dertig minuutjes kun je lekker aan tafel.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

3 gedachten over “Zoete aardappel ovenschotel”

  1. Pingback: Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Gegrilde zoete aardappelsalade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept