Zoete Caribische koolsalade met fruit

Als je aan BBQ’en denkt dan denk je ook aan bijgerechten. Want dat maakt een avondje met vrienden wel heel gezellig. Een goed stukje vlees en natuurlijk een aantal bijgerechten. Nu is koolsla een hele bekende maar eerlijk gezegd ben ik daar niet zo fan van. Een beetje variatie op deze salade is helemaal niets mis mee. Het doel? Een lekkere salade met een beetje pit, zoetigheid en een verrassing op tafel. Nou dat is gelukt hoor met deze zoete Caribische koolsalade met fruit. Zoals je op de foto al kunt zien, het is er wel één voor de papa’s en de mama’s want we gebruiken rum in de dressing!

Zoete Caribische koolsalade met fruit
Een hele lekkere versie!

Wat heb je nodig:

  • halve witte kool
  • halve rode kool
  • 1 rode ui
  • 1 wortel ( julienne gesneden)
  • kleine mango
  • 3 plakken verse ananas
  • 1 limoen

Voor de dressing heb je nodig:

  • 100 ml mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 tl piri piri
  • 2 el witte rum
  • zout

En zo maak je het:

Ben je een beetje lui of heb je gewoon niet zoveel zin om de groente te snijden? In de supermarkt kun je de kool en wortel al voorgesneden kopen. Dat scheelt een hoop tijd met de voorbereidingen. Ja dat is wel wat duurder dan dat je ongesneden koopt, maar goed soms dient gemak gewoon de mens.

Neem een grote kom erbij en doe hierin de twee soorten kool en de wortel. Pel de rode ui en snipper hem. De mango en de ananas snij je in stukjes. Voeg deze toe aan de kom met kool en wortel en hussel het geheel goed door elkaar. Bewaar een paar stukjes mango of ananas om de salade mee te decoreren.

Zoete Caribische koolsalade met fruit
Ganeer met een mooie bloem erbij voor een echt tropisch gevoel op de tafel.

De dressing

Omdat het best een hoop groente is die wat smaak betreft niet een hele sterke smaak hebben kan deze salade best wat pit gebruiken. En in de Cariben zijn ze daar ook niet vies van.

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix het geheel tot een gladde dressing. Giet deze over de salade en laat hem vervolgens een nachtje in de koelkast staan. De smaken trekken er zo goed in en maken hem extra lekker. Natuurlijk kun je de rum weglaten als je hem kindvriendelijk wilt maken.

Zoete Caribische koolsalade met fruit

Zoals hierboven beschreven, bewaar hem een nachtje in de koelkast en decoreer hem net voor je hem serveert met wat schijfjes limoen en wat blokjes mango of ananas en dan : Heerlijk Happen!

Zonder rum in de dressing is hij ook geschikt voor de kinderen.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *