Zoete pastis Niçois cocktail

Zoete pastis Niçois cocktail

Misschien als je deze foto’s ziet denk je waarom is dat drankje zo troebel? Dat komt door de Pastis. Wanneer je deze mengt met een andere vloeistof wordt het “melk-anijs-achtig” van kleur. Een onderdeel van dit drankje is ook de anijsachtige smaak die het heeft. Pastis is een sterke drank uit Frankrijk die aan populariteit won na het verbieden van absint. Dat is dat groene drankje waar Van Gogh zo verknocht aan was. Je wordt er knetter dronken van trouwens… Ook Pastis heeft een heel hoog alcoholpercentage, wel 40 %. Vandaar dat we deze zoete pastis Niçois cocktail ook shaken met wat fruitsappen!

Zoete pastis Niçois cocktail

Zoete pastis Niçois cocktail

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er op Franse terrasjes veel Pastis wordt gedronken. Veelal gewoon gemengd met water. Dan wordt een een beetje melkachtig van kleur. Om het iets hipper te maken hebben we er nu een mooie zomer cocktail van gemaakt. Het zoete van de perzik gaat goed samen met het zure van de citroen en de anijssmaak van de Pastis. Drink met mate…. dat mag bij dit drankje zeker wel de waarschuwing zijn!

Zoete pastis Niçois cocktail

De Pastis uit deze zoete pastis Niçois cocktail komt uit Marseille. Toch heeft hij de naam Niçois ( Nice ), waarom hij zo heet heb ik niet helemaal kunnen achterhalen. Maar dit drankje wordt door heel de Provence veel gedronken en past dus prima bij dit zomer-thema van de Franse weken die we hebben hier op Heerlijke Happen.

Zoete pastis Niçois cocktail
Zoete pastis Niçois cocktail

Zoete pastis Niçois cocktail

Het drankje van de Provence naast die fijne rosé natuurlijk…
5 van 25 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: Frans
Trefwoord: citroensap, Pastis, perzik siroop, sinaasappelsap
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 77kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 90 ml Pastis
  • 120 ml sinaasappelsap
  • 60 ml citroensap
  • 30 ml perziksiroop

En zo maak je het:

  • Vul je shaker met alle ingrediënten uit de lijst en doe er wat ijs bij.
  • Schud flink en schenk dan in de glazen waar je nog wat ijs aan toevoegt.
  • Decoreer met een citroentje.
  • A t'es souhait!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Cocktail time! pak je shaker erbij en laten we eens wat andere fijne cocktails gaan shaken:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Zoete pastis Niçois cocktail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept