Zoete wortel perziksap cocktails

Zoete wortel perziksap cocktails

Wortelsap saai en oudbollig? Welnee! Maak er een heerlijke cocktail mee en laat je smaakpapillen knallen.
Zoete wortel perziksap cocktails

Laatst was ik uitgenodigd bij een leuk foodie-event wat in het teken stond van groentesapjes. Die hebben wellicht een beetje een stoffig imago. Tomaten of bietensap is nou niet persé heel sexy toch? Ik krijg er gelijk een beetje de associatie bij van oma’s tips voor een sapje tegen dit kwaaltje van dit of een kwaaltje van dat. Tijd om daar eens wat aan te veranderen. Smoothies maak ik al een hele tijd en die vruchtensapjes dié weten we wel te waarderen. We combineren deze twee in deze zoete wortel perziksap cocktails. Ze zijn trouwens “virgin” te drinken of met alcohol. Deze keer gaan we voor witte rum. Natuurlijk leuken we de glaasjes een beetje op om een heerlijk zomers glaasje te serveren. En zo heb je van wortelsap ineens een heel verrassende cocktail gemaakt!

cocktail recept
Serveer met eetbare bloemetjes en suiker aan het randje van het glas.
Zoete wortel perziksap cocktails

Zoete wortel perziksap cocktails

Wortelsap saai en oudbollig? Welnee! Maak er een heerlijke cocktail mee en laat je smaakpapillen knallen.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: crumble, eetbare bloemen, perziksap, wortelsap
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

cocktail shaker

Ingrediënten: 

  • 100 ml wortelsap
  • 300 ml perziksap - van 250 gr bevroren schijfjes en 50 ml water
  • 250 ml witte rum
  • 2 el eetbare bloemen - (optioneel )
  • 3 el kristalsuiker
  • ½ rode grapefruit

En zo maak je het:

  • Om het perziksap te maken pak je de perzikschijfjes erbij. ( Dit is de hoeveelheid uit één doosje uit het vriesvak bij je supermarkt). Voeg ze samen met het water in je blender en zet op de ijscrush-stand tot het vruchtvlees zacht is. Daarna op de zeef-stand tot je een zachte smoothieachtige substantie hebt.
  • Mix het perziksap samen met het wortelsap en de rum in een cocktailshaker.
  • Dip de vier glaasjes met het randje in de shaker en daarna door de suiker gemengd met de eetbare bloemen.
  • Schenk voorzichtig in de glaasjes en serveer met wat grapefruit schuifjes erbij.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zoete wortel perziksap cocktails

Wortelsap is super gezond, het zit vol met vitamine A, vitamine B en bètacaroteen. Het ongemixt drinken geeft je dus zat voordelen. Maar zelf vind ik het toch nèt even wat lekkerder in een cocktail recept als deze zoete wortel perziksap cocktails. De eetbare bloemetjes zijn optioneel omdat niet iedereen die in huis zal hebben. Ik heb ze online besteld. Je kunt dus ook alleen een randje suiker aan het glaasje maken. Of je kiest ervoor er wat piri-piri poeder door te strooien voor een spicey kick!

Andere lekkere drankjes proberen? Kijk dan eens bij onderstaande drankjes.

De ijsblokjes in deze zoete wortel perziksap cocktails heb ik gemaakt met water en de eetbare bloemen. Je vriest ze in en het ijsklontje zal zelfs een beetje de kleur van de bloemen aannemen. Het voordeel is dat als je een blaadje opdrinkt dat dus helemaal geen probleem is.

1 gedachte over “Zoete wortel perziksap cocktails”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept