Zomerse kersen crumble taartjes

Zomerse kersen crumble taartjes

Het seizoen is weer van start dus gaan we een lekker kersentaartje maken!
Zomerse kersen crumble taartjes

Als het kersenseizoen weer van start gaat dan moet je gewoon een kersentaart maken toch? Met een huisgemaakt crumble recept kun je eigenlijk nooit een flater slaan. We maken een platte soort plaat taart in een klein bakblik. In totaal haal je dan negen stuks uit deze hoeveelheid en dat is precies goed! De blokjes zijn ongeveer 6 bij 6 centimeter en dat maakt het een heerlijk hapje. De kersen in dit taartje haal ik altijd bij de boer. Hier in de regio heb je een aantal automaten die worden gevuld en waar je dan zelf je kersen uit kunt halen. Super handig want je hoeft geen rekening te houden met eventuele openingstijden. Het seizoen is altijd maar heel kort dus ik zou er zeker van profiteren als je van kersen houdt. Nu liggen deze kersen vaak niet in de supermarkt hoor. Daar tref je vaak Turkse kersen aan, Turkije is de grootste kersenproducent ter wereld. Woon je niet in de buurt plan dan een keer een tripje, deze zomerse kersen crumble taartjes moeten gewoon met lokale producten gemaakt worden. 😉

kersentaart maken
Grijp snel jouw taartje voor je het weet zijn ze weg….
Zomerse kersen crumble taartjes

Zomerse kersen crumble taartjes

Het seizoen is weer van start dus gaan we een lekker kersentaartje maken!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: gebak
Keuken: European
Trefwoord: crumble, kersen, kokosbloesemsuiker, suiker
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

bakpapier
bak blik van 20 bij 20 cm

Ingrediënten: 

  • 120 gram roomboter
  • 300 gram Hollandse kersen - ontpit, in kwarten gesneden
  • 75 gram kristalsuiker
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 185 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 4 gram baking soda
  • 1 el maizena
  • 1 el citroensap
  • 1 el koekkruiden
  • ¼ tl zout

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 190 graden.
  • Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Roer goed door en laat even afkoelen.
  • Ontpit de kersen en snijdt ze in kwarten en doe in een kom, mix de maizena met 1 el citroensap tot een papje en roer dit door de kom met de kersen.
  • Neem je mengkom erbij en doe hier de gesmolten ( en afgekoelde boter die nog wel vloeibaar is ) in. Voeg de suikers, bloem, bakpoeder, bakingsoda, koekkruiden en een ¼tl zout in. Met een vork roer je tot er kruimels ontstaan.
  • Neem een vierkant bakblik van ongeveer 20 bij 20 cm erbij en doe hier een stuk bakpapier in.
  • Neem ongeveer de helft van de kruimels erbij en duw deze op de bodem. Schep de kersen op de bodem. Strooi de rest van de kruimels bovenop de kersen en verdeel ze zodat er overal een laagje kruimels op de kersen ligt.
  • Bak het taartje voor een twintig minuutjes tot het kruim goudbruin is.
  • Haal daarna uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je er blokjes van snijdt. Ik sneed er blokjes van 6 bij 6 cm van en haalde 9 stukjes totaal uit dit taartje.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Zomerse kersen crumble taartjes
Een heerlijke goudbruine crumble.

Zomerse kersen crumble taartjes

Heb je nou geen kokosbloesemsuiker in huis dan kun je dat vervangen voor gewone suiker en gebruik je dus 100 gram suiker. Waarom ik wel kies voor deze suiker? Het geeft een heel lekker smaakje aan dit crumble recept. Een beetje een karamel-achtige smaak. En als we dan toch deze kersentaart maken dan wil je wel dat hij goed smaakt. Serveer met een lekker wat slagroom of met wat kersenijs erbij als dessert na het eten. En anders zijn wat stukjes van deze zomerse kersen crumble taartjes ook lekker bij de thee of koffie.

Andere lekkere receptjes uitproberen? Dat kan hoor, maak dan zeker eens deze:

Zomerse kersen crumble taartjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept