Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de pecannoten karameliseren. Dit doe je door 2 theelepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel honing in een kommetje, vervolgens doe je daar de noten bij. Zorg ervoor dat ze een mooi laagje van de oliemix krijgen. Neem een koude koekenpan en zet deze op het vuur. Doe vervolgens de notenmix in de pan en op een zacht vuur bak je ze tot ze karameliseren. Let op dat het vuur niet te hoog staat, dan zullen ze verbranden. Daarna zet je ze opzij om ze te laten afkoelen. Ze zijn namelijk héél erg heet dus pas op met je vingers! Als ze op je bordje vastplakken eventjes met een mesje losmaken. Of leg even een velletje bakpapier op het bordje zodat je ze daar makkelijk vanaf kunt halen.Franse peer met gekarameliseerde noten
Snijd vervolgens de witlof in smalle reepjes en doe er een klein beetje vinaigrette op, leg een klein bodempje op een mooi bordje.
Dan snijd je de onderkant van de peer af zodat hij stabiel staat en snij dan de peer in een aantal plakken.
Neem de kaas en snij er dunne repen van, deze kun je snijden in de vorm van de peer en zo bouw je een mooi stapeltje.
Garneer rondom het peer-torentje wat gekarameliseerde nootjes en wat veldsla en als laatste druppel je wat honing op de peer