Franse peer met gekarameliseerde noten

Franse peer met gekarameliseerde noten

Franse peer met gekarameliseerde noten

Dit is een receptje joh… Zo lekker! Lust jij graag zoete peren? Ik bezocht tijdens onze vakantie in Frankrijk een typisch Franse markt en kocht daar heerlijke peren. Zo leuk om met die marktkoopmannen een kletspraatje te maken over hun producten en de regio. Alles vers van het land en zo in je hand. Deze Franse peer met gekarameliseerde noten is een blijvertje. In Nederland scoorde ik er ook al hoge punten mee bij familie en vrienden. Het karameliseren van de nootjes heb ik niet gedaan met suiker maar met honing. En dat is nog eens super makkelijk ook! Kijk dus even wat voor soort honing je gaat gebruiken. Kies je er één met een bepaalde smaak zul je dat dan ook zeker terugvinden in je receptje.

Dit is wat je nodig hebt voor 2 personen:Franse peer met gekarameliseerde noten

-2 zoete zachte Franse peren
-100 gram blauwaderkaas
-75 gram pecannoten
-1 stronkje witlof
-50 gram veldsla
-2 theelepels olijfolie
-1 eetlepel honing
-2 eetlepels grove mosterd vinaigrette

Dit is hoe je het maakt:

-We gaan eerst de pecannoten karameliseren. Dit doe je door 2 theelepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel honing in een kommetje, vervolgens doe je daar de noten bij. Zorg ervoor dat ze een mooi laagje van de oliemix krijgen. Neem een koude koekenpan en zet deze op het vuur. Doe vervolgens de notenmix in de pan en op een zacht vuur bak je ze tot ze karameliseren. Let op dat het vuur niet te hoog staat, dan zullen ze verbranden. Daarna zet je ze opzij om ze te laten afkoelen. Ze zijn namelijk héél erg heet dus pas op met je vingers! Als ze op je bordje vastplakken eventjes met een mesje losmaken. Of leg even een velletje bakpapier op het bordje zodat je ze daar makkelijk vanaf kunt halen.Franse peer met gekarameliseerde noten

-Snij vervolgens de witlof in smalle reepjes en doe er een klein beetje vinaigrette op, leg een klein bodempje op een mooi bordje.

-Dan snij je de onderkant van de peer af zodat hij stabiel staat en snij dan de peer in een aantal plakken.

-Neem de kaas en snij er dunne repen van, deze kun je snijden in de vorm van de peer en zo bouw je een mooi stapeltje.

Franse peer met gekarameliseerde notenFranse peer met gekarameliseerde noten

Garneer rondom het peer-torentje wat gekarameliseerde nootjes en wat veldsla en als laatste druppel je wat honing op de peer: Héérlijk Happen!

 

7 gedachten over “Franse peer met gekarameliseerde noten”

  1. Pingback: Champignoncarpaccio met spek en noten - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Huisgemaakte peren confiture - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Winter witlofsalade - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.