Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de citroenen. Was deze goed onder de kraan en snij vervolgens met een scherp mes een kapje van de bovenkant af. Nu gaan we de citroen uithollen. Als je een een kleine citroenhandpers hebt gebruik je die om de citroen uit te persen. Voorzichtig dat je de schil wel heel laat. Met een heel scherp mes snij je langs de binnenzijde alle velletjes en restjes citroen weg. Ik heb ze onder koud water nog eens afgespoeld zodat ze echt helemaal schoon zijn.
-e kunt het sap bewaren voor een lekker fris citroenwatertje met wat verse munt en bijvoorbeeld komkommer.
Pak een grote kom erbij en doe hier de yoghurt, de verse roomkaas en het uitgelekte blikje tonijn in. Mix dit tot een gladde mix. Beng op smaak met peper en zout en een paar eetlepels citroensap.
Hak dan een aantal basilicumblaadjes fijn, en ook de kappertjes hak je fijn. Doe deze bij de tonijnmix en roer het geheel even door.
Met een theelepel vul je de citroenen netjes af tot ze vol zijn.
Om je citroen stabiel te laten staan snij je een klein stukje van de onderkant af zodat ze niet omvallen
Zet de citroenen tot gebruik in de koelkast. Wanneer je ze serveert doe er dan een lekker stuk stokbrood bij