Gevulde citroen met tonijn

Gevulde citroen met tonijn

Gevulde citroen met tonijn

Wanneer ik in Frankrijk ben haal ik mijn hart op in de supermarkt. Maar ook op de lokale marktjes en bij de fruitkraampjes. Alles vers van het land en op de één of andere manier smaakt het toch altijd net wat beter in het land zelf. Ook zie je hier hele andere receptjes op de kaart staan bij restaurants en bistro’s. Nu heb ik het geluk dat ik Frans spreek èn kan lezen en dat maakt dat er een hele wereld voor je opengaat. Lekker Franse kook-magazines lezen en ideetjes opdoen. Het volgende recept van gevulde citroen met tonijn komt dan ook uit het magazine “Gourmand”. En dat is dan gelijk een stukje Méditerranée op je bord!

Voor 3 citroenen heb je nodig:Gevulde citroen met tonijn

  • 3 verse citroenen
  • verse basilicum
  • 1 klein bakje Griekse Yoghurt
  • 1 bakje verse roomkaas ( St Môret)
  • een blikje tonijn
  • kappertjes
  • knoflookpoeder
  • zout en peper

En zo maakt je het:

-We beginnen eerst met de citroenen. Was deze goed onder de kraan en snij vervolgens met een scherp mes een kapje van de bovenkant af. Nu gaan we de citroen uithollen. Als je een een kleine citroenhandpers hebt gebruik je die om de citroen uit te persen. Voorzichtig dat je de schil wel heel laat. Met een heel scherp mes snij je langs de binnenzijde alle velletjes en restjes citroen weg. Ik heb ze onder koud water nog eens afgespoeld zodat ze echt helemaal schoon zijn.

-Je kunt het sap bewaren voor een lekker fris citroenwatertje met wat verse munt en bijvoorbeeld komkommer.

-Pak een grote kom erbij en doe hier de yoghurt, de verse roomkaas en het uitgelekte blikje tonijn in. Mix dit tot een gladde mix. Beng op smaak met peper en zout en een paar eetlepels citroensap.

-Hak dan een aantal basilicumblaadjes fijn, en ook de kappertjes hak je fijn. Doe deze bij de tonijnmix en roer het geheel even door.

-Met een theelepel vul je de citroenen netjes af tot ze vol zijn.

-( Om je citroen stabiel te laten staan snij je een klein stukje van de onderkant af zodat ze niet omvallen)

Gevulde citroen met tonijnGevulde citroen met tonijn

Zet de citroenen tot gebruik in de koelkast. Wanneer je ze serveert doe er dan een lekker stuk stokbrood bij en : Heerlijk Happen!

Het bordje wat je op de foto ziet kocht ik in Frankrijk op vakantie bij gebrek aan mooi servies in het vakantiehuis. Ja je bent foodblogger of je bent het niet hè….

Facebook Comments

Reacties

Reacties