Gevulde citroen met tonijn en Griekse yoghurt

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wanneer ik in Frankrijk ben haal ik mijn hart op in de supermarkt. Maar ook op de lokale marktjes en bij de fruitkraampjes. Alles vers van het land en op de één of andere manier smaakt het toch altijd net wat beter in het land zelf. Ook zie je hier hele andere receptjes op de kaart staan bij restaurants en bistro’s. Nu heb ik het geluk dat ik Frans spreek èn kan lezen en dat maakt dat er een hele wereld voor je opengaat. Lekker Franse kook-magazines lezen en ideetjes opdoen. Het volgende recept van gevulde citroen met tonijn komt dan ook uit het magazine “Gourmand”. En dat is dan gelijk een stukje Méditerranée op je bord!

tonijn met citroen

En zo maakt je de gevulde citroen:

-We beginnen eerst met de citroenen. Was deze goed onder de kraan en snij vervolgens met een scherp mes een kapje van de bovenkant af. Nu gaan we de citroen uithollen. Als je een een kleine citroenhandpers hebt gebruik je die om de citroen uit te persen. Voorzichtig dat je de schil wel heel laat. Met een heel scherp mes snij je langs de binnenzijde alle velletjes en restjes citroen weg. Ik heb ze onder koud water nog eens afgespoeld zodat ze echt helemaal schoon zijn.

-Je kunt het sap bewaren voor een lekker fris citroenwatertje met wat verse munt en bijvoorbeeld komkommer.

-Pak een grote kom erbij en doe hier de yoghurt, de verse roomkaas en het uitgelekte blikje tonijn in. Mix dit tot een gladde mix. Beng op smaak met peper en zout en een paar eetlepels citroensap.

-Hak dan een aantal basilicumblaadjes fijn, en ook de kappertjes hak je fijn. Doe deze bij de tonijn mix voor de citroen en roer het geheel even door.

-Met een theelepel vul je de citroenen netjes af met tonijn tot ze vol zijn.

-( Om je citroen stabiel te laten staan snij je een klein stukje van de onderkant af zodat ze niet omvallen)

Zet de gevulde citroen met tonijn tot gebruik in de koelkast. Wanneer je ze serveert doe er dan een lekker stuk stokbrood bij en : Heerlijk Happen!

Het bordje wat je op de foto ziet kocht ik in Frankrijk op vakantie bij gebrek aan mooi servies in het vakantiehuis. Ja je bent foodblogger of je bent het niet hè….

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gevulde citroen met tonijn

Gevulde citroen met tonijn

Het volgende recept van gevulde citroen met tonijn komt dan ook uit het magazine “Gourmand”.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 42 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: citroen, tonijn
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 101kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 verse citroenen
  • verse basilicum
  • 1 bakje Griekse Yoghurt
  • 1 bakje verse roomkaas - St Môret
  • 1 blikje tonijn
  • kappertjes
  • knoflookpoeder
  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de citroenen. Was deze goed onder de kraan en snij vervolgens met een scherp mes een kapje van de bovenkant af. Nu gaan we de citroen uithollen. Als je een een kleine citroenhandpers hebt gebruik je die om de citroen uit te persen. Voorzichtig dat je de schil wel heel laat. Met een heel scherp mes snij je langs de binnenzijde alle velletjes en restjes citroen weg. Ik heb ze onder koud water nog eens afgespoeld zodat ze echt helemaal schoon zijn.
  • -e kunt het sap bewaren voor een lekker fris citroenwatertje met wat verse munt en bijvoorbeeld komkommer.
  • Pak een grote kom erbij en doe hier de yoghurt, de verse roomkaas en het uitgelekte blikje tonijn in. Mix dit tot een gladde mix. Beng op smaak met peper en zout en een paar eetlepels citroensap.
  • Hak dan een aantal basilicumblaadjes fijn, en ook de kappertjes hak je fijn. Doe deze bij de tonijnmix en roer het geheel even door.
  • Met een theelepel vul je de citroenen netjes af tot ze vol zijn.
  • Om je citroen stabiel te laten staan snij je een klein stukje van de onderkant af zodat ze niet omvallen
  • Zet de citroenen tot gebruik in de koelkast. Wanneer je ze serveert doe er dan een lekker stuk stokbrood bij
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten uitproberen zoals bovenstaand recept? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Tomatensalade met Italiaanse kruiden

Romige doperwtensalade met kruidnagelkaas

Bloedsinaasappel kip uit de römertopf

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Voorgerechten » Gevulde citroen met tonijn en Griekse yoghurt

16 gedachten over “Gevulde citroen met tonijn en Griekse yoghurt”

  1. Pingback: Gevulde paprika van Bij Boergondisch - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Luxe stokbrood met wagyus gehakt - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Tonijn torentje met komkommersalade - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Vis en Franse friet met citroen en peterselie - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Lunch salade met tomaat en tonijn - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Gegrilde tonijn sandwich met cheddar - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Mediterraans gevulde paprika - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Pittige gegrilde tonijn tataki - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Pastaschotel met tonijn en kaas - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Vleestomaat gevuld met tonijnsalade - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Citroen aardappeltjes en roomchampignons - Heerlijke Happen

  12. Pingback: Hele bloemkool met gegrilde groenten - Heerlijke Happen

  13. Pingback: Forel uit de oven met kruiden en citroen - Heerlijke Happen

  14. Pingback: Duivels lekkere eitjes, voor elk feestje - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept