1doss Neeltje Jans Zeeuwse mosselen - 1 door per 2 personen
1zakjezeekraal - 200 gram
1zakjelamsoren - 200 gram
1winterwortel
1grote witte ui
2tenenknoflook
100mlwitte wijn - goede kwaliteit
2stengelsbleekselderij
roomboter
1Stokbrood
diverse dipjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de groente. Schrap de wortel en snij hem door het midden, daarna snij je er dunne plakjes van. Pel de ui en snij ook deze door het midden en in plakjes. De stengels bleekselderij en knoflook snij je in kleine stukjes.
Was de zeekraal en de lamsoren met wat koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Haal de mosselen uit de bak en leg ze in je spoelbak met koud water. De mosselen die open zijn gooi je weg. Laat het water weglopen en spoel ze dan nog een keer af met koud water.
Neem een grote pan erbij en verhit deze. Doe een eetlepel roomboter in de pan en bak eerst de bleekselderij, wortel, ui en knoflook voor een paar minuten tot de ui een beetje glazig wordt. Voeg het zeekraal en de lamsoren toe en hussel het geheel. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Gooi de mosselen in de pan en giet er de wijn op. Deksel op de pan en koken maar voor 5 tot 6 minuten. Hussel één of twee keer de pan zodat de groente verdeeld wordt over de mosselen.
Serveer de mosselen in een grote kom. Ik heb er lekker knapperig stokbrood met drie verschillende dipjes bij geserveerd. Natuurlijk kan een lekker wit wijntje of een bubbeltje niet bij ontbreken