Mosselen met zeekraal en lamsoren

Mosselen met zeekraal en lamsoren

In Yerseke at ik een heerlijk bordje met mosselen toen ik bij de opening van het bodemcultuur mosselseizoen was.
Mosselen met zeekraal en lamsoren

In Yerseke at ik een heerlijk bordje met mosselen toen ik bij de opening van het bodemcultuur mosselseizoen was. Daarna keerde ik huiswaarts maar bedacht ik me dat helemaal niet gevraagd had wat het Recept mosselen met zeekraal en lamsoor was? Natuurlijk had ik foto’s gemaakt en tijdens het eten ervan waren er zeker een hoop smaken die ik herkende. Een gezellig diner met vrienden bij ons thuis was de uitgelezen kans om dan maar mijn eigen versie van deze mosselen met zeekraal en lamsoren te maken. Een bezoekje aan Schmidt zeevis in Rotterdam leverde me heerlijke mosselen en de zeekraal en lamsoren op. Heel ingewikkeld is het eigenlijk niet dus snel aan de slag!

Mosselen met zeekraal en lamsoren
Ideaal voor een diner met vrienden.

Dit heb je nodig voor Mosselen met zeekraal en lamsoren:

  • 1 doos Neeltje Jans Zeeuwse mosselen ( 1 door per 2 personen)
  • een zakje zeekraal ( 200 gram )
  • een zakje lamsoren ( 200 gram)
  • 1 winterwortel
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml witte wijn ( goede kwaliteit)
  • 2 stengels bleekselderij
  • roomboter
  • Stokbrood
  • diverse dipjes

En zo maak je de Mosselen met zeekraal en lamsoren:

We beginnen met de groente. Schrap de wortel en snij hem door het midden, daarna snij je er dunne plakjes van. Pel de ui en snij ook deze door het midden en in plakjes. De stengels bleekselderij en knoflook snij je in kleine stukjes.

Was de zeekraal en de lamsoren met wat koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.

Haal de mosselen voor de mosselen met zeekraal en lamsoren uit de bak en leg ze in je spoelbak met koud water. De mosselen die open zijn gooi je weg. Laat het water weglopen en spoel ze dan nog een keer af met koud water.

Kies voor kwaliteit !

De mosselpan

Neem een grote pan erbij en verhit deze. Doe een eetlepel roomboter in de pan en bak eerst de bleekselderij, wortel, ui en knoflook voor een paar minuten tot de ui een beetje glazig wordt. Voeg het zeekraal en de lamsoren toe en hussel het geheel. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Gooi de mosselen in de pan en giet er de wijn op. Deksel op de pan en koken maar voor 5 tot 6 minuten. Hussel één of twee keer de pan zodat de groente verdeeld wordt over de mosselen.

Mosselen met zeekraal en lamsoren
Serveer met lekkere dipjes erbij.

Mosselen met zeekraal en lamsoren

Serveer de mosselen in een grote kom. Ik heb er lekker knapperig stokbrood met drie verschillende dipjes bij geserveerd. Natuurlijk kan een lekker wit wijntje of een bubbeltje niet bij ontbreken! Heerlijk Happen

Mosselen met zeekraal en lamsoren

Mosselen met zeekraal en lamsoren

In Yerseke at ik een heerlijk bordje met mosselen toen ik bij de opening van het bodemcultuur mosselseizoen was.
5 van 8 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: lamsoor, mosselen, zeekraal
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Mosselpan.

Ingrediënten: 

  • 1 doss Neeltje Jans Zeeuwse mosselen - 1 door per 2 personen
  • 1 zakje zeekraal - 200 gram
  • 1 zakje lamsoren - 200 gram
  • 1 winterwortel
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml witte wijn - goede kwaliteit
  • 2 stengels bleekselderij
  • roomboter
  • 1 Stokbrood
  • diverse dipjes

En zo maak je het:

  • We beginnen met de groente. Schrap de wortel en snij hem door het midden, daarna snij je er dunne plakjes van. Pel de ui en snij ook deze door het midden en in plakjes. De stengels bleekselderij en knoflook snij je in kleine stukjes.
  • Was de zeekraal en de lamsoren met wat koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Haal de mosselen uit de bak en leg ze in je spoelbak met koud water. De mosselen die open zijn gooi je weg. Laat het water weglopen en spoel ze dan nog een keer af met koud water.
  • Neem een grote pan erbij en verhit deze. Doe een eetlepel roomboter in de pan en bak eerst de bleekselderij, wortel, ui en knoflook voor een paar minuten tot de ui een beetje glazig wordt. Voeg het zeekraal en de lamsoren toe en hussel het geheel. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Gooi de mosselen in de pan en giet er de wijn op. Deksel op de pan en koken maar voor 5 tot 6 minuten. Hussel één of twee keer de pan zodat de groente verdeeld wordt over de mosselen.
  • Serveer de mosselen in een grote kom. Ik heb er lekker knapperig stokbrood met drie verschillende dipjes bij geserveerd. Natuurlijk kan een lekker wit wijntje of een bubbeltje niet bij ontbreken
  • Serveer met lekkere dipjes erbij.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals het recept mosselen met zeekraal en lamsoor? Kijk dan een bij onderstaande recepten

In botersaus gegaarde zalm met orzo of Zalm uit de oven met asperges of deze Risotto balletjes met Hollandse garnalen

7 gedachten over “Mosselen met zeekraal en lamsoren”

  1. Pingback: Knoflook mossel pasta met lamsoor - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zeeuwse foodbloggers lunch met lokale producten - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Preirolletjes uit de oven met stamppot - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Zeeuwse mosselen in currysaus - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Gevulde tomaten met mossel salade - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept