Mosselen met zeekraal en lamsoren

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zeeuwse mosselen zijn een van mijn favoriete zomerse gerechten. Ik vind het heerlijk om ze te eten met een stukje brood en een glas witte wijn. Maar soms wil ik wel eens iets anders proberen. Daarom heb ik dit recept bedacht voor mosselen met zeekraal en lamsoren. Dit zijn twee soorten zeegroenten die een zilte smaak hebben en heel goed passen bij de mosselen. Ze zijn ook nog eens heel gezond, want ze bevatten veel mineralen en vitamines. Mosselen op zeeuwse wijze

Mosselen met zeekraal en lamsoren mosselen op zeeuwse wijze
Ideaal voor een diner met vrienden.

Dit heb je nodig voor Mosselen met zeekraal en lamsoren:

En zo maak je de Mosselen met zeekraal en lamsoren:

We beginnen met de groente. Schrap de wortel en snij hem door het midden, daarna snij je er dunne plakjes van. Pel de ui en snij ook deze door het midden en in plakjes. De stengels bleekselderij en knoflook snij je in kleine stukjes.

Was de zeekraal en de lamsoren met wat koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.

Haal de mosselen voor de mosselen met zeekraal en lamsoren uit de bak en leg ze in je spoelbak met koud water. De mosselen die open zijn gooi je weg. Laat het water weglopen en spoel ze dan nog een keer af met koud water.

Kies voor kwaliteit !

De mosselpan

Neem een grote pan erbij en verhit deze. Doe een eetlepel roomboter in de pan en bak eerst de bleekselderij, wortel, ui en knoflook voor een paar minuten tot de ui een beetje glazig wordt. Voeg het zeekraal en de lamsoren toe en hussel het geheel. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Gooi de mosselen in de pan en giet er de wijn op. Deksel op de pan en koken maar voor 5 tot 6 minuten. Hussel één of twee keer de pan zodat de groente verdeeld wordt over de mosselen.

Mosselen met zeekraal en lamsoren

Serveer de mosselen in een grote kom. Ik heb er lekker knapperig stokbrood met drie verschillende dipjes bij geserveerd. Natuurlijk kan een lekker wit wijntje of een bubbeltje niet bij ontbreken! Heerlijk Happen

Dit is een heerlijk zomers gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Het is makkelijk, gezond en smaakvol. Je kunt het serveren met een stukje brood om de saus mee op te dippen of met een frisse salade erbij.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mosselen met zeekraal en lamsoren

Mosselen met zeekraal en lamsoren

In Yerseke at ik een heerlijk bordje met mosselen toen ik bij de opening van het bodemcultuur mosselseizoen was.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 39 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: lamsoor, mosselen, zeekraal
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 117kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 doss Neeltje Jans Zeeuwse mosselen - 1 door per 2 personen
  • 1 zakje zeekraal - 200 gram
  • 1 zakje lamsoren - 200 gram
  • 1 winterwortel
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml witte wijn - goede kwaliteit
  • 2 stengels bleekselderij
  • roomboter
  • 1 Stokbrood
  • diverse dipjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de groente. Schrap de wortel en snij hem door het midden, daarna snij je er dunne plakjes van. Pel de ui en snij ook deze door het midden en in plakjes. De stengels bleekselderij en knoflook snij je in kleine stukjes.
  • Was de zeekraal en de lamsoren met wat koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Haal de mosselen uit de bak en leg ze in je spoelbak met koud water. De mosselen die open zijn gooi je weg. Laat het water weglopen en spoel ze dan nog een keer af met koud water.
  • Neem een grote pan erbij en verhit deze. Doe een eetlepel roomboter in de pan en bak eerst de bleekselderij, wortel, ui en knoflook voor een paar minuten tot de ui een beetje glazig wordt. Voeg het zeekraal en de lamsoren toe en hussel het geheel. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Gooi de mosselen in de pan en giet er de wijn op. Deksel op de pan en koken maar voor 5 tot 6 minuten. Hussel één of twee keer de pan zodat de groente verdeeld wordt over de mosselen.
  • Serveer de mosselen in een grote kom. Ik heb er lekker knapperig stokbrood met drie verschillende dipjes bij geserveerd. Natuurlijk kan een lekker wit wijntje of een bubbeltje niet bij ontbreken
  • Serveer met lekkere dipjes erbij.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals het recept mosselen met zeekraal en lamsoor? Kijk dan een bij onderstaande recepten

In botersaus gegaarde zalm met orzo

Zalm uit de oven met asperges

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

mosselen op zeeuwse wijze

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Mosselen met zeekraal en lamsoren

10 gedachten over “Mosselen met zeekraal en lamsoren”

  1. Pingback: Knoflook mossel pasta met lamsoor - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zeeuwse foodbloggers lunch met lokale producten - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Preirolletjes uit de oven met stamppot - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Zeeuwse mosselen in currysaus - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Gevulde tomaten met mossel salade - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Gebakken tarbot met zeekraal pesto - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Gebakken zwezerik met groentepuree - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Noedelsalade met eendenborstfilet - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept