Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de bodem. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Ik leg altijd eerst het vel erop en klem dan de rand vast en knip de rest buiten de ring weg. De randen knip ik op maat en plaats ik binnen de ring.
Pak je keukenmachine erbij en doe hierin alle Bastogne koeken. Druk vervolgens op Pulse en maal alle koeken helemaal fijn tot gruis. In een kommetje smelt je de boter. Neem een grote kom erbij en doe hierin het koekjesgruis en giet er wat boter in. Roer dit goed door tot het vettig wordt, giet er daarna weer wat bij totdat het plakkerig genoeg is. Schep het daarna in de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel heel goed aan. Je bodem is nu klaar en zet deze weg in de koelkast om stijf te laten worden
In een andere grote kom doe je de mascarpone en de slagroom en met een garde roer je dit glad, laat even staan tot gebruik.
Laat de chocolade repen au-bain-marie smelten en blijf daarna roeren tot de chocolade afgekoeld is. Pak vervolgens de kom met de mascarpone en slagroommix erbij en voeg hier al roerend de afgekoelde chocolade aan toe. Mix het geheel tot een mooie gladde massa. Giet het daarna op de koekjesbodem en zet minimaal drie uur in de koelkast om stijf te laten worden
Haal ten slotte na de drie uur de taart uit de koelkast en snij hem voorzichtig met een scherp mes aan