No-bake chocolade mascarpone taart

No-bake chocolade mascarpone taart

No-bake chocolade mascarpone taart

Zoals de titel al zegt: dit is een taart die je niet in de oven hoeft te bakken. Eigenlijk is dit al een heel oud recept maar heb ik het nog nooit opgeschreven. Al jaren geleden was het een favoriete taart van mijn collega’s als ik deze op het werk weer maakte. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. En natuurlijk is hij zo gemaakt, hij moet alleen een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Voor alle mensen die op dieet zijn: Dit is er helaas géén voor jullie want het is nogal een caloriënbom…. Maar hij is wel om te smullen deze no-bake chocolade mascarpone taart!

No-bake chocolade mascarpone taart

Voor één taart hebt je nodig:

  • een pak Bastogne koeken
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 1 potje ongeslagen slagroom
  • 1 bakje mascarpone
  • een springvorm met bakpapier bekleed

En zo maak je de taart:

-We beginnen eerst met de bodem. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Ik leg altijd eerst het vel erop en klem dan de rand vast en knip de rest buiten de ring weg. De randen knip ik op maat en plaats ik binnen de ring.

-Pak je keukenmachine erbij en doe hierin alle Bastogne koeken. Druk vervolgens op Pulse en maal alle koeken helemaal fijn tot gruis. In een kommetje smelt je de boter. Neem een grote kom erbij en doe hierin het koekjesgruis en giet er wat boter in. Roer dit goed door tot het vettig wordt, giet er daarna weer wat bij totdat het plakkerig genoeg is. Schep het daarna in de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel heel goed aan. Je bodem is nu klaar en zet deze weg in de koelkast om stijf te laten worden.

-In een andere grote kom doe je de mascarpone en de slagroom en met een garde roer je dit glad, laat even staan tot gebruik.

-Laat de chocolade repen au-bain-marie smelten en blijf daarna roeren tot de chocolade afgekoeld is. Pak vervolgens de kom met de mascarpone en slagroommix erbij en voeg hier al roerend de afgekoelde chocolade aan toe. Mix het geheel tot een mooie gladde massa. Giet het daarna op de koekjesbodem en zet minimaal drie uur in de koelkast om stijf te laten worden.

-Niet stiekem met je vinder erin drukken want dat laat een afdruk achter 😉

No-bake chocolade mascarpone taartNo-bake chocolade mascarpone taart

Haal ten slotte na de drie uur de taart uit de koelkast en snij hem voorzichtig met een scherp mes aan. Hij is wel heel machtig dus neem niet een heel groot stuk…. Heerlijk happen!

2 gedachten over “No-bake chocolade mascarpone taart”

  1. Pingback: Zoete gepersonaliseerde scones - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Homemade shake & bake cupcakes - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.