No-bake chocolade mascarpone taart

No-bake chocolade mascarpone taart

Geschatte leestijd: 4 minuten

Zoals de titel al zegt: dit is een taart die je niet in de oven hoeft te bakken. Eigenlijk is dit al een heel oud recept maar heb ik het nog nooit opgeschreven. Al jaren geleden was het een favoriete taart van mijn collega’s als ik deze op het werk weer maakte. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. En natuurlijk is hij zo gemaakt, hij moet alleen een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Voor alle mensen die op dieet zijn: Dit is er helaas géén voor jullie want het is nogal een caloriënbom…. Maar hij is wel om te smullen deze no-bake chocolade mascarpone taart!

Mascarpone is een Italiaanse roomkaas, gemaakt van room en citroensap of azijn. Het is zacht en romig van smaak en wordt vaak gebruikt in recepten voor desserts zoals tiramisu. Het wordt beschouwd als lekker omdat het een rijke en romige smaak heeft die goed past bij andere zoete smaken

No-bake chocolade mascarpone taart

En zo maak je de No-bake chocolade mascarpone taart:

-We beginnen eerst met de bodem. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Ik leg altijd eerst het vel erop en klem dan de rand vast en knip de rest buiten de ring weg. De randen knip ik op maat en plaats ik binnen de ring.

-Pak je keukenmachine erbij en doe hierin alle Bastogne koeken. Druk vervolgens op Pulse en maal alle koeken helemaal fijn tot gruis. In een kommetje smelt je de boter. Neem een grote kom erbij en doe hierin het koekjesgruis en giet er wat boter in. Roer dit goed door tot het vettig wordt, giet er daarna weer wat bij totdat het plakkerig genoeg is. Schep het daarna in de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel heel goed aan. Je bodem is nu klaar en zet deze weg in de koelkast om stijf te laten worden.

-In een andere grote kom doe je de mascarpone en de slagroom en met een garde roer je dit glad, laat even staan tot gebruik.

-Laat de chocolade repen au-bain-marie smelten en blijf daarna roeren tot de chocolade afgekoeld is. Pak vervolgens de kom met de mascarpone en slagroommix erbij en voeg hier al roerend de afgekoelde chocolade aan toe. Mix het geheel tot een mooie gladde massa. Giet het daarna op de koekjesbodem en zet minimaal drie uur in de koelkast om stijf te laten worden.

-Niet stiekem met je vinder erin drukken want dat laat een afdruk achter 😉

No-bake chocolade mascarpone taart

Haal ten slotte na de drie uur de taart uit de koelkast en snij hem voorzichtig met een scherp mes aan. Hij is wel heel machtig dus neem niet een heel groot stuk….

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

No-bake chocolade mascarpone taart

No-bake chocolade mascarpone taart

Zoals de titel al zegt: dit is een taart die je niet in de oven hoeft te bakken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 36 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht, taart
Keuken: European
Trefwoord: mascarpone, taart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 uur 15 minuten
Totale tijd: 3 uur 25 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 303kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

springvorm

Ingrediënten:

  • 1 pak Bastogne koeken
  • 100 gram roomboter - gesmolten
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 1 potje slagroom - ongeslagen
  • 1 bakje mascarpone

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de bodem. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Ik leg altijd eerst het vel erop en klem dan de rand vast en knip de rest buiten de ring weg. De randen knip ik op maat en plaats ik binnen de ring.
  • Pak je keukenmachine erbij en doe hierin alle Bastogne koeken. Druk vervolgens op Pulse en maal alle koeken helemaal fijn tot gruis. In een kommetje smelt je de boter. Neem een grote kom erbij en doe hierin het koekjesgruis en giet er wat boter in. Roer dit goed door tot het vettig wordt, giet er daarna weer wat bij totdat het plakkerig genoeg is. Schep het daarna in de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel heel goed aan. Je bodem is nu klaar en zet deze weg in de koelkast om stijf te laten worden
  • In een andere grote kom doe je de mascarpone en de slagroom en met een garde roer je dit glad, laat even staan tot gebruik.
  • Laat de chocolade repen au-bain-marie smelten en blijf daarna roeren tot de chocolade afgekoeld is. Pak vervolgens de kom met de mascarpone en slagroommix erbij en voeg hier al roerend de afgekoelde chocolade aan toe. Mix het geheel tot een mooie gladde massa. Giet het daarna op de koekjesbodem en zet minimaal drie uur in de koelkast om stijf te laten worden
  • Haal ten slotte na de drie uur de taart uit de koelkast en snij hem voorzichtig met een scherp mes aan
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de No-bake chocolade mascarpone taart? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Zomers toetje met Franse abrikoos

Low carb amandelmeel notentaart

Krentenbrood tosti met mascarpone

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Koek en taart » No-bake chocolade mascarpone taart

5 gedachten over “No-bake chocolade mascarpone taart”

  1. Pingback: Krentenbrood tosti met mascarpone - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gepofte quinoa chocolade Madeleines - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Huisgemaakte gesuikerde donuts - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept