Salades zijn een oneindige inspiratiebron. Eigenlijk kan alles wel gebruikt worden en niks is te gek. Soms maak je wel eens een combi die hélémaal klopt!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de nootjes klaarmaken. Hak de paranoten in kleine stukjes. Doe in een koekenpan met teflon bodem de olijfolie en de honing en zet op middelhoog vuur. Zodra het begint te borrelen doe je de stukjes noot erbij en bak je ze tot alle stukjes een laagje karamel hebben en ze mooi bruin zijn geworden. Schep ze op een stuk bakpapier en let op: stop er niet één in je mond! Ze zijn loeiheet!! Laat ze verder afkoelen tot gebruik.
Zorg dat de eendenborst op kamertemperatuur is. Snij de vetlaag kruislings in zodat er een mooi patroon ontstaat. Bestrooi met wat peper en persillade.
Zorg dat de BBQ goed heet is en bak dan de borst eerst op het velletje. Zodra het vet begint te smelten draai je hem om en bak je de andere kant. Een minuut of 7. ( De kerntemperatuur moet 57 graden zijn) Laat hem daarna 10 minuutjes rusten onder folie voordat je hem aansnijdt.
Terwijl de borst aan het bakken is grill je ook de in dikke plakken gesneden courgette.
Neem de schaal erbij en leg hier de sla op, ook de komkommer en de kaas die je in stukken hebt gesneden.
Eendenborstsalade met gegrilde courgetteEendenborstsalade met gegrilde courgette
Snij ten slotte de borst in mooie reepjes, leg deze op de salade en garneer met de gekarameliseerde paranoten