salade met eendenborst

Eendenborstsalade met gegrilde courgette

Geschatte leestijd: 3 minuten

Salades zijn een oneindige inspiratiebron. Eigenlijk kan alles wel gebruikt worden en niks is te gek. Soms maak je wel eens een combi die hélémaal klopt! Dit recept salade met eendenborst is er zo eentje, echt alle smaken samen maken het alsof er een engeltje op je tong piest. Niet iedereen zal gek zijn op eendenborst maar ik wil het je toch eens aanraden klaar te maken. Nu vergt dat best wel even wat handigheid want het kan ook vreselijk misgaan. Je wilt een mooie rosé gebakken borst met een lekker knapperig velletje. En als we dan toch lekker aan het grillen zijn leggen we gelijk ook de courgette op de grill erbij. Snel aan de slag met deze eendenborstsalade met gegrilde courgette.

En zo maak je de Eendenborstsalade met gegrilde courgette:

-We gaan eerst de nootjes klaarmaken. Hak de paranoten in kleine stukjes. Doe in een koekenpan met teflon bodem de olijfolie en de honing en zet op middelhoog vuur. Zodra het begint te borrelen doe je de stukjes noot erbij en bak je ze tot alle stukjes een laagje karamel hebben en ze mooi bruin zijn geworden. Schep ze op een stuk bakpapier en let op: stop er niet één in je mond! Ze zijn loeiheet!! Laat ze verder afkoelen tot gebruik.

-Zorg dat de eendenborst op kamertemperatuur is. Snij de vetlaag kruislings in zodat er een mooi patroon ontstaat. Bestrooi met wat peper en persillade.

-Zorg dat de BBQ goed heet is en bak dan de borst eerst op het velletje. Zodra het vet begint te smelten draai je hem om en bak je de andere kant. Een minuut of 7. ( De kerntemperatuur moet 57 graden zijn) Laat hem daarna 10 minuutjes rusten onder folie voordat je hem aansnijdt.

-Terwijl de borst aan het bakken is grill je ook de in dikke plakken gesneden courgette.

-Neem de schaal erbij en leg hier de sla op, ook de komkommer en de kaas die je in stukken hebt gesneden.

salade met eendenborst

Eendenborstsalade met gegrilde courgette

Snij ten slotte de borst in mooie reepjes, leg deze op de salade en garneer met de gekarameliseerde paranoten en af is de salade met eendenborst: Heerlijk Happen!

* Blue D’Affinois in een romige blauwaderkaas. Het lijkt een beetje op brie met een blauwschimmel erin. Heeft jouw kaasboer dus geen Blue vraag dan naar zo’n soort kaas.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Eendenborstsalade met gegrilde courgette

Eendenborstsalade met gegrilde courgette

Salades zijn een oneindige inspiratiebron. Eigenlijk kan alles wel gebruikt worden en niks is te gek. Soms maak je wel eens een combi die hélémaal klopt!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 14 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: eend, salade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 188kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 eendenborst - grote
  • 1 zak gemengde sla
  • 100 gram Blue D’affinois
  • ½ courgette
  • 150 gram paranoten
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ komkommer

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de nootjes klaarmaken. Hak de paranoten in kleine stukjes. Doe in een koekenpan met teflon bodem de olijfolie en de honing en zet op middelhoog vuur. Zodra het begint te borrelen doe je de stukjes noot erbij en bak je ze tot alle stukjes een laagje karamel hebben en ze mooi bruin zijn geworden. Schep ze op een stuk bakpapier en let op: stop er niet één in je mond! Ze zijn loeiheet!! Laat ze verder afkoelen tot gebruik.
  • Zorg dat de eendenborst op kamertemperatuur is. Snij de vetlaag kruislings in zodat er een mooi patroon ontstaat. Bestrooi met wat peper en persillade.
  • Zorg dat de BBQ goed heet is en bak dan de borst eerst op het velletje. Zodra het vet begint te smelten draai je hem om en bak je de andere kant. Een minuut of 7. ( De kerntemperatuur moet 57 graden zijn) Laat hem daarna 10 minuutjes rusten onder folie voordat je hem aansnijdt.
  • Terwijl de borst aan het bakken is grill je ook de in dikke plakken gesneden courgette.
  • Neem de schaal erbij en leg hier de sla op, ook de komkommer en de kaas die je in stukken hebt gesneden.
  • Eendenborstsalade met gegrilde courgetteEendenborstsalade met gegrilde courgette
  • Snij ten slotte de borst in mooie reepjes, leg deze op de salade en garneer met de gekarameliseerde paranoten
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Eendenborstsalade met gegrilde courgette? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Geroosterde paprika courgette soep met pesto

Creamy groentesoep van drie groenten

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Eendenborstsalade met gegrilde courgette

6 gedachten over “Eendenborstsalade met gegrilde courgette”

  1. Pingback: Merveilleux gebakje met chocovlinder - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Hasselback courgette in tomaten linzensaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept