Eendenborstsalade met gegrilde courgette

Eendenborstsalade met gegrilde courgette

Eendenborstsalade met gegrilde courgette

Salades zijn een oneindige inspiratiebron. Eigenlijk kan alles wel gebruikt worden en niks is te gek. Soms maak je wel eens een combi die hélémaal klopt! Dit is er zo eentje, echt alle smaken samen maken het alsof er een engeltje op je tong piest. Niet iedereen zal gek zijn op eendenborst maar ik wil het je toch eens aanraden klaar te maken. Nu vergt dat best wel even wat handigheid want het kan ook vreselijk misgaan. Je wilt een mooie rosé gebakken borst met een lekker knapperig velletje. En als we dan toch lekker aan het grillen zijn leggen we gelijk ook de courgette op de grill erbij. Snel aan de slag met deze eendenborstsalade met gegrilde courgette.

Voor een mooie schaal salade heb je nodig:Eendenborstsalade met gegrilde courgette

  • 1 grote eendenborst
  • een zak gemengde sla
  • 100 gram Blue D’affinois
  • halve courgette
  • 150 gram paranoten
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • halve komkommer

En zo maak je het:

-We gaan eerst de nootjes klaarmaken. Hak de paranoten in kleine stukjes. Doe in een koekenpan met teflon bodem de olijfolie en de honing en zet op middelhoog vuur. Zodra het begint te borrelen doe je de stukjes noot erbij en bak je ze tot alle stukjes een laagje karamel hebben en ze mooi bruin zijn geworden. Schep ze op een stuk bakpapier en let op: stop er niet één in je mond! Ze zijn loeiheet!! Laat ze verder afkoelen tot gebruik.

-Zorg dat de eendenborst op kamertemperatuur is. Snij de vetlaag kruislings in zodat er een mooi patroon ontstaat. Bestrooi met wat peper en persillade.

-Zorg dat de BBQ goed heet is en bak dan de borst eerst op het velletje. Zodra het vet begint te smelten draai je hem om en bak je de andere kant. Een minuut of 7. ( De kerntemperatuur moet 57 graden zijn) Laat hem daarna 10 minuutjes rusten onder folie voordat je hem aansnijdt.

-Terwijl de borst aan het bakken is grill je ook de in dikke plakken gesneden courgette.

-Neem de schaal erbij en leg hier de sla op, ook de komkommer en de kaas die je in stukken hebt gesneden.

Eendenborstsalade met gegrilde courgetteEendenborstsalade met gegrilde courgette

Snij ten slotte de borst in mooie reepjes, leg deze op de salade en garneer met de gekarameliseerde paranoten: Heerlijk Happen!

* Blue D’Affinois in een romige blauwaderkaas. Het lijkt een beetje op brie met een blauwschimmel erin. Heeft jouw kaasboer dus geen Blue vraag dan naar zo’n soort kaas.