Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Doe de cottage cheese in een schone theedoek en knijp het vocht er op deze manier uit.
Mix de cottage cheese met de maizena, knoflookpoeder, en uienpoeder en draai er balletjes van. (Ik haalde er 12 kleine balletjes uit).
Doe het ei in een schaal en klopt los, de panko in een andere en mix met de ras-el-hanout en berbere. Ook de bloem doe je in een aparte schaal. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan het ei, en als laatste door de panko.
Zet een steelpannetje op met een laagje zonnebloemolie (genoeg dat ze onder kunnen), en verhit deze, test met een klein stukje brood, als deze "borrelt" als je het in het vet gooit is het warm genoeg.
Leg een drietal balletjes op een schuimspaan en laat rustig in het vet zakken. Laat de balletjes een 30 seconden bakken tot het velletje mooi goudbruin is. Schep ze met de schuimspaan op een velletje keukenpapier en laat eventjes uitlekken. Serveer dan direct.
Nutrition Facts
15 min Gezonde Cottage Cheese Snack Bites
Amount per Serving
Calories
151
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
99
mg
33
%
Sodium
362
mg
16
%
Potassium
172
mg
5
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
514
IU
10
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
111
mg
11
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.