Pasta is er in alle vormen, maten, kleuren, en smaken. Zelf vind ik vaak pasta’s met simpele ingrediënten erg lekker, zoals de bolognaise of al olio&aglio. Vaak kies ik deze als we op vakantie zijn en lekker op een terrasje gaan zitten en genieten van het zonnetje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem een grote pan met water met wat zout en kook de schelpen gaar. Kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd. Giet ze af en spoel ze af met koud water en zet ze opzij.
In een koekenpan roerbak je de spinazie tot ze geslonken zijn, daarna laat je ze in een vergiet goed uitlekken en knijp je het laatste vocht eruit.
Rul daarna het gehakt in de koekenpan en voeg hier zout en peper en de Italiaanse kruiden bij, snipper de knoflook tenen en bak ze mee. Daarna voeg je het blikje tomatenblokjes toe en de spinazie. Dit meng je goed door elkaar en je laat het vocht een verdampen tot het een redelijk stevig mengsel is.
Neem dan de ricotta erbij en vermeng deze met het gehaktmengsel.
Pak nu de jumbo schelpen erbij en vul ze met een lepeltje tot ze vol zitten.
Wanneer ze allemaal vol zitten pak je een ovenschaal erbij en vet je deze in met wat olijfolie.Plaats de gevulde schelpen erin. Strooi de geraspte parmezaanse kaas erover en zet de schaal in de oven voor ongeveer 20/25 minuutjes. (Tot de randen van de schelpen een beetje bruin beginnen te worden.)
Verwarm in de tussentijd een klein potje basis tomatensaus, deze kun je extra op smaak brengen zoals je dat zelf wilt met kruiden en knoflook en verse kruiden.
Pak een paar mooie borden erbij en schep hier eerst wat saus op, daarna leg je de jumbo schelpen erop. Serveer met een lekkere rode wijn en een focaccia