pasta schelpen

Gevulde jumbo pasta schelpen

Pasta is er in alle vormen, maten, kleuren, en smaken. Zelf vind ik vaak pasta’s met simpele ingrediënten erg lekker, zoals de bolognaise of al olio&aglio. Vaak kies ik deze als we op vakantie zijn en lekker op een terrasje gaan zitten en genieten van het zonnetje

Gevulde jumbo pasta schelpen

Pasta is er in alle vormen, maten, kleuren, en smaken. Zelf vind ik vaak pasta’s met simpele ingrediënten erg lekker, zoals de bolognaise of al olio&aglio. Vaak kies ik deze als we op vakantie zijn en lekker op een terrasje gaan zitten en genieten van het zonnetje. Deze gevulde jumbo pasta schelpen hebben ook maar een paar basis ingrediënten die samen goed combineren. Makkelijk te bereiden deze gevulde pastaschelpen en ook voor kinderen is dit een lekker recept.

Dit heb je nodig voor Gevulde jumbo pasta schelpen:

gevulde jumbo pasta schelpen
  • ongeveer 20 jumbo pasta schelpen
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • zak verse spinazie 300 gram
  • 1 bakje ricotta
  • parmezaanse kaas geraspt
  • zout/peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • tomatensaus

En zo maak je ze:

-Verwarm je oven voor op 200 graden.
-Neem een grote pan met water met wat zout en kook de schelpen gaar. Kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd. Giet ze af en spoel ze af met koud water en zet ze opzij.
-In een koekenpan roerbak je de spinazie tot ze geslonken zijn, daarna laat je ze in een vergiet goed uitlekken en knijp je het laatste vocht eruit.
-Rul daarna het gehakt in de koekenpan en voeg hier zout en peper en de Italiaanse kruiden bij, snipper de knoflook tenen en bak ze mee. Daarna voeg je het blikje tomatenblokjes toe en de spinazie. Dit meng je goed door elkaar en je laat het vocht een verdampen tot het een redelijk stevig mengsel is.

-Neem dan de ricotta erbij en vermeng deze met het gehaktmengsel.
-Pak nu de jumbo schelpen erbij en vul ze met een lepeltje tot ze vol zitten.
-Wanneer ze allemaal vol zitten pak je een ovenschaal erbij en vet je deze in met wat olijfolie.Plaats de gevulde schelpen erin. Strooi de geraspte parmezaanse kaas erover en zet de schaal in de oven voor ongeveer 20/25 minuutjes. (Tot de randen van de schelpen een beetje bruin beginnen te worden.)
-Verwarm in de tussentijd een klein potje basis tomatensaus, deze kun je extra op smaak brengen zoals je dat zelf wilt met kruiden en knoflook en verse kruiden.

Pak een paar mooie borden erbij en schep hier eerst wat saus op, daarna leg je de jumbo schelpen erop. Serveer met een lekkere rode wijn en een focaccia bij deze gevulde pastaschelpen: Héérlijk happen!

Gevulde jumbo pasta schelpen

Pasta is er in alle vormen, maten, kleuren, en smaken. Zelf vind ik vaak pasta’s met simpele ingrediënten erg lekker, zoals de bolognaise of al olio&aglio. Vaak kies ik deze als we op vakantie zijn en lekker op een terrasje gaan zitten en genieten van het zonnetje
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Grote pan
koekenpan
ovenschaal

Ingrediënten: 

  • 20 jumbo pasta schelpen
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 zak verse spinazie 300 gram
  • 1 bakje ricotta
  • parmezaanse kaas geraspt
  • zout/peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • tomatensaus
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem een grote pan met water met wat zout en kook de schelpen gaar. Kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd. Giet ze af en spoel ze af met koud water en zet ze opzij.
  • In een koekenpan roerbak je de spinazie tot ze geslonken zijn, daarna laat je ze in een vergiet goed uitlekken en knijp je het laatste vocht eruit.
  • Rul daarna het gehakt in de koekenpan en voeg hier zout en peper en de Italiaanse kruiden bij, snipper de knoflook tenen en bak ze mee. Daarna voeg je het blikje tomatenblokjes toe en de spinazie. Dit meng je goed door elkaar en je laat het vocht een verdampen tot het een redelijk stevig mengsel is.
  • Neem dan de ricotta erbij en vermeng deze met het gehaktmengsel.
  • Pak nu de jumbo schelpen erbij en vul ze met een lepeltje tot ze vol zitten.
  • Wanneer ze allemaal vol zitten pak je een ovenschaal erbij en vet je deze in met wat olijfolie.Plaats de gevulde schelpen erin. Strooi de geraspte parmezaanse kaas erover en zet de schaal in de oven voor ongeveer 20/25 minuutjes. (Tot de randen van de schelpen een beetje bruin beginnen te worden.)
  • Verwarm in de tussentijd een klein potje basis tomatensaus, deze kun je extra op smaak brengen zoals je dat zelf wilt met kruiden en knoflook en verse kruiden.
  • Pak een paar mooie borden erbij en schep hier eerst wat saus op, daarna leg je de jumbo schelpen erop. Serveer met een lekkere rode wijn en een focaccia
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Gevulde jumbo pasta schelpen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

7 gedachten over “Gevulde jumbo pasta schelpen”

  1. Pingback: Gevulde paprika ringen met gehakt - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept