pasta schelpen

Gevulde jumbo pasta schelpen: verassend lekker

Geschatte leestijd: 3 minuten

Pasta is er in alle vormen, maten, kleuren, en smaken. Zelf vind ik vaak pasta’s met simpele ingrediënten erg lekker, zoals de bolognaise of al olio&aglio. Vaak kies ik deze als we op vakantie zijn en lekker op een terrasje gaan zitten en genieten van het zonnetje. Deze gevulde jumbo pasta schelpen hebben ook maar een paar basis ingrediënten die samen goed combineren. Makkelijk te bereiden deze gevulde pastaschelpen en ook voor kinderen is dit een lekker recept. pastaschelpen koken

gevulde jumbo pasta schelpen pastaschelpen koken

En zo maak je ze:

-Verwarm je oven voor op 200 graden.
-Neem een grote pan met water met wat zout en kook de schelpen gaar. Kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd. Giet ze af en spoel ze af met koud water en zet ze opzij.
-In een koekenpan roerbak je de spinazie tot ze geslonken zijn, daarna laat je ze in een vergiet goed uitlekken en knijp je het laatste vocht eruit.


-Rul daarna het gehakt in de koekenpan en voeg hier zout en peper en de Italiaanse kruiden bij, snipper de knoflook tenen en bak ze mee. Daarna voeg je het blikje tomatenblokjes toe en de spinazie. Dit meng je goed door elkaar en je laat het vocht een verdampen tot het een redelijk stevig mengsel is.

-Neem dan de ricotta erbij en vermeng deze met het gehaktmengsel.
-Pak nu de jumbo schelpen erbij en vul ze met een lepeltje tot ze vol zitten.
-Wanneer ze allemaal vol zitten pak je een ovenschaal erbij en vet je deze in met wat olijfolie.Plaats de gevulde schelpen erin. Strooi de geraspte parmezaanse kaas erover en zet de schaal in de oven voor ongeveer 20/25 minuutjes. (Tot de randen van de schelpen een beetje bruin beginnen te worden.)


-Verwarm in de tussentijd een klein potje basis tomatensaus, deze kun je extra op smaak brengen zoals je dat zelf wilt met kruiden en knoflook en verse kruiden.

Pak een paar mooie borden erbij en schep hier eerst wat saus op, daarna leg je de jumbo schelpen erop. Serveer met een lekkere rode wijn en een focaccia bij deze gevulde pastaschelpen

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gevulde jumbo pasta schelpen

Pasta is er in alle vormen, maten, kleuren, en smaken. Zelf vind ik vaak pasta’s met simpele ingrediënten erg lekker, zoals de bolognaise of al olio&aglio. Vaak kies ik deze als we op vakantie zijn en lekker op een terrasje gaan zitten en genieten van het zonnetje

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 29 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 522kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 20 jumbo pasta schelpen
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 zak verse spinazie 300 gram
  • 1 bakje ricotta
  • parmezaanse kaas geraspt
  • zout
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • tomatensaus
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem een grote pan met water met wat zout en kook de schelpen gaar. Kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd. Giet ze af en spoel ze af met koud water en zet ze opzij.
  • In een koekenpan roerbak je de spinazie tot ze geslonken zijn, daarna laat je ze in een vergiet goed uitlekken en knijp je het laatste vocht eruit.
  • Rul daarna het gehakt in de koekenpan en voeg hier zout en peper en de Italiaanse kruiden bij, snipper de knoflook tenen en bak ze mee. Daarna voeg je het blikje tomatenblokjes toe en de spinazie. Dit meng je goed door elkaar en je laat het vocht een verdampen tot het een redelijk stevig mengsel is.
  • Neem dan de ricotta erbij en vermeng deze met het gehaktmengsel.
  • Pak nu de jumbo schelpen erbij en vul ze met een lepeltje tot ze vol zitten.
  • Wanneer ze allemaal vol zitten pak je een ovenschaal erbij en vet je deze in met wat olijfolie.Plaats de gevulde schelpen erin. Strooi de geraspte parmezaanse kaas erover en zet de schaal in de oven voor ongeveer 20/25 minuutjes. (Tot de randen van de schelpen een beetje bruin beginnen te worden.)
  • Verwarm in de tussentijd een klein potje basis tomatensaus, deze kun je extra op smaak brengen zoals je dat zelf wilt met kruiden en knoflook en verse kruiden.
  • Pak een paar mooie borden erbij en schep hier eerst wat saus op, daarna leg je de jumbo schelpen erop. Serveer met een lekkere rode wijn en een focaccia
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Gevulde jumbo pasta schelpen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

pastaschelpen koken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gevulde jumbo pasta schelpen: verassend lekker

9 gedachten over “Gevulde jumbo pasta schelpen: verassend lekker”

  1. Pingback: Gevulde paprika ringen met gehakt - Heerlijke Happen

  2. Pingback: De vijf lekkerste pasta recepten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept