Saladedressing. Ik ben er gek op en vind dat mijn salade echt niet af is zonder een goede dressing. Vooral wanneer ik in Frankrijk ben kan ik mijn hart ophalen wat daar is het schap in de supermarkt zo lang en zó uitgebreid… Allerlei verschillende smaken en prachtige flesjes met kleurtjes.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de sperziebonen. Maak ze schoon en vervolgens doe ze in een pan met ruim water en een snufje zout. Breng aan de kook, en kook ze ongeveer 15 minuutjes tot ze lekker zacht zijn.
Intussen bakken we de kipfilets. Deze kun je kruiden naar smaak. Ik heb een kerriemix gemaakt met kerriepoeder, zout, peper, Provençaalse kruiden en wat knoflookpoeder. Snij ze in blokjes en zorg dat er overal een laagje kruiden op zit. Bak ze in een koekenpan met een eetlepel olijfolie. Wanneer ze gaar zijn leg je even apart.
Neem dan een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing. Zet je staafmixer erin en mix het geheel tot een mooie gladde en romige saus.
Pak de borden erbij en doe op beide borden twee handjes van de spinazie en de rucola. Leg de sperzieboontjes erbij. Verdeel verder de overgebleven aardbeien over de borden. Druppel er wat van de dressing over.
Salade met aardbei en fetaSalade met aardbei en feta
Ten slotte schep je de blokjes kipfilet op de salade en brokkel je de feta erover. Kies alsjeblieft voor een goede feta en niet die goedkope witte kaasblokken. Dat komt de smaak alleen maar ten goede!