Salade met aardbei en feta

Salade met aardbei en feta: een frisse en fruitige zomersalade

Geschatte leestijd: 3 minuten

Salade met aardbei en feta

Saladedressing. Ik ben er gek op en vind dat mijn salade echt niet af is zonder een goede dressing. Vooral wanneer ik in Frankrijk ben kan ik mijn hart ophalen wat daar is het schap in de supermarkt zo lang en zó uitgebreid… Allerlei verschillende smaken en prachtige flesjes met kleurtjes. Hier in Nederland komt daar langzaamaan wel wat verandering in maar nog steeds niet met zoveel passie als bij onze Mediterraanse buren. Ik maak dus zelf vaak vinaigrette of dressing en experimenteer er lustig op los met allerlei kruiden en verschillende oliën. Salade met kip aardbei feta.

Feta is heerlijk in salades vanwege zijn zoute smaak en kruimelige structuur. Het voegt veel smaak toe aan de salade. Feta is gemaakt van schapen- of geitenmelk en bevat minder vet dan andere soorten kaas, wat het een gezonde optie maakt voor het toevoegen van smaak aan salades. Feta past perfect bij andere mediterrane ingrediënten zoals tomaat, komkommer, ui, olijfolie en kruiden zoals oregano, en maakt van een eenvoudige salade een volwaardige en smaakvolle maaltijd.

De dressing bij deze salade is echt zó lekker, ik kan je dus alleen maar aanraden hem een een keer te maken. Deze salade met aardbei en feta is er weer één van het #kickstartjevetverbranding programma van Liesbeth Booij.

Salade met aardbei en feta

En zo maak je de Salade met aardbei en feta:

-We beginnen eerst met de sperziebonen. Maak ze schoon en vervolgens doe ze in een pan met ruim water en een snufje zout. Breng aan de kook, en kook ze ongeveer 15 minuutjes tot ze lekker zacht zijn.

-Intussen bakken we de kipfilets. Deze kun je kruiden naar smaak. Ik heb een kerriemix gemaakt met kerriepoeder, zout, peper, Provençaalse kruiden en wat knoflookpoeder. Snij ze in blokjes en zorg dat er overal een laagje kruiden op zit. Bak ze in een koekenpan met een eetlepel olijfolie. Wanneer ze gaar zijn leg je even apart.

Salade met aardbei en feta

-Neem dan een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing. Zet je staafmixer erin en mix het geheel tot een mooie gladde en romige saus.

-Pak de borden erbij en doe op beide borden twee handjes van de spinazie en de rucola. Leg de sperzieboontjes erbij. Verdeel verder de overgebleven aardbeien over de borden. Druppel er wat van de dressing over.

Salade met aardbei en feta

Ten slotte schep je de blokjes kipfilet op de salade en brokkel je de feta erover. Kies alsjeblieft voor een goede feta en niet die goedkope witte kaasblokken. Dat komt de smaak alleen maar ten goede! En daarna Heerlijk Happen

Deze salade wijkt iets af van de salade van Liesbeth, ik heb geen avocado gebruikt en serveer de kip gelijk op de salade. Wil je meer over haar programma weten neem dan een kijkje op haar website: www.liesbthbooij.com

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Salade met aardbei en feta

Salade met aardbei en feta

Saladedressing. Ik ben er gek op en vind dat mijn salade echt niet af is zonder een goede dressing. Vooral wanneer ik in Frankrijk ben kan ik mijn hart ophalen wat daar is het schap in de supermarkt zo lang en zó uitgebreid… Allerlei verschillende smaken en prachtige flesjes met kleurtjes.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 32 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: aardbeien, kip
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 482kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 handjes verse spinazie
  • 4 handjes rucola
  • 300 gram sperziebonen
  • 20 aardbeien
  • 80 gram feta
  • 2 kipfilet

Voor de dressing heb je nodig:

  • 4 el balsamico
  • 4 el olijfolie
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 6 aardbeien
  • zeezout
  • 1 tl balsamicomosterd - van Maille
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de sperziebonen. Maak ze schoon en vervolgens doe ze in een pan met ruim water en een snufje zout. Breng aan de kook, en kook ze ongeveer 15 minuutjes tot ze lekker zacht zijn.
  • Intussen bakken we de kipfilets. Deze kun je kruiden naar smaak. Ik heb een kerriemix gemaakt met kerriepoeder, zout, peper, Provençaalse kruiden en wat knoflookpoeder. Snij ze in blokjes en zorg dat er overal een laagje kruiden op zit. Bak ze in een koekenpan met een eetlepel olijfolie. Wanneer ze gaar zijn leg je even apart.
  • Neem dan een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing. Zet je staafmixer erin en mix het geheel tot een mooie gladde en romige saus.
  • Pak de borden erbij en doe op beide borden twee handjes van de spinazie en de rucola. Leg de sperzieboontjes erbij. Verdeel verder de overgebleven aardbeien over de borden. Druppel er wat van de dressing over.
  • Salade met aardbei en fetaSalade met aardbei en feta
  • Ten slotte schep je de blokjes kipfilet op de salade en brokkel je de feta erover. Kies alsjeblieft voor een goede feta en niet die goedkope witte kaasblokken. Dat komt de smaak alleen maar ten goede!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Salade met aardbei en fetaa? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Salade met aardbei en feta: een frisse en fruitige zomersalade

salade met kip

13 gedachten over “Salade met aardbei en feta: een frisse en fruitige zomersalade”

    1. Hi, in dit geval is het balsamicomosterd van het merk “ Maille “ , ik kocht het in Frankrijk, maar wellicht is het in Nederland ook gewoon te koop. Kun je het niet vinden neem dan gewone Franse mosterd en voeg een klein scheutje balsamicoazijn toe! Eet smakelijk gr Francine

  1. Pingback: Lekker yoghurt ontbijtje met aardbei - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Frisse salade met avocadocreme dressing - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zomerse toetjes met mascarpone slagroom - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gebakken feta met knoflook olijven - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Kruidige pompoensalade met feta - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Salade met kip en blauwaderkaas - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Mascarpone slagroom aardbeienschelp - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Zalm salade met creamy dressing - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Recept suikervrije aardbeien kwarktaart - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept