Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst de oven alvast voor op 120 °C.
Snij vervolgens de verse romaatjes door midden en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal ongeveer 1 uur in de oven. Als laatste even laten afkoelen.
Ondertussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in kleine stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens drie minuten. Afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
Kook de eieren in zes tot acht minuten gaar. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest vervolgens fijn. Snijd de ham daarna in kleine reepjes.
Van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.
Snijd als laatste de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je vervolgens later gebruiken om te garneren.
Ik hoop dat dit recept van Francine kookt bij Keuken Kampioen jullie lekker zal smaken.