Geschatte leestijd: 4 minuten
Francine kookt bij Keuken Kampioen
Francine kookt een heerlijke lente asperge salade. Dit is de eerste keer dat Francine van Heerlijke Happen kookt bij Keuken Kampioen. Het plan is om dit later vaker te gaan doen en uiteindelijk elke maand een leuke nieuwe film te maken. Tijdens deze films zullen we laten zien hoe je snel en eenvoudig inspirerende gerechten kunt maken. Dus Heerlijke Happen met deze asperge salade ei ham!
Asperges zijn een populaire groente die vaak worden gebruikt in gerechten zoals salades, pasta’s en quiches. Ze zijn laag in calorieën, rijk aan voedingsstoffen en bevatten vezels, vitaminen en mineralen. Asperges hebben ook een unieke, frisse smaak en een knapperige textuur, wat hen populair maakt bij veel mensen.
Francine kookt bij Keuken Kampioen
Wat hebben we nodig voor 4 personen lente asperge salade:
- 250 gram romaatjes
- 1 eetlepel suiker
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 500 gram groene asperges
- 3 eieren
- 15 gram basilicum
- 160 gram serranoham
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
Serranoham is een soort Spaanse ham die gemaakt is van varkensvlees. Het is bekend om zijn zoute, rookachtige smaak en zijn stevige, maar toch zachte textuur. Serranoham wordt vaak geserveerd als aperitiefhapje of gebruikt als ingredient in salades, pasta’s en pizzas. Het wordt ook beschouwd als een essentieel onderdeel van de Spaanse tapas-cultuur.
Hoe maken we deze heerlijke asperge lente salade?
1. Verwarm eerst de oven alvast voor op 120 °C.
2. Snij vervolgens de verse romaatjes voor de lente asperge salade door midden en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal ongeveer 1 uur in de oven. Als laatste even laten afkoelen.
3. Ondertussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
4. De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in kleine stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens drie minuten. Afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
Kook de eieren in zes tot acht minuten gaar. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest vervolgens fijn. Snijd de ham daarna in kleine reepjes.
5. Van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.

6. Snijd als laatste de eieren voor de lente asperge salade in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je vervolgens later gebruiken om te garneren.
Ik hoop dat dit recept, asperge salade ei ham van Francine kookt bij Keuken Kampioen jullie lekker zal smaken.
Het is een heerlijk gerecht dat perfect past bij de lente en waarbij de combinatie van asperges, ei en ham een klassieke en smaakvolle combinatie is. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en perfect als lichte lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Ik hoop dat je ervan zult genieten!

Lente asperge salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram romaatjes
- 1 eetlepel suiker
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 500 gram groene asperges
- 3 eieren
- 15 gram basilicum
- 160 gram serranoham
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
En zo maak je het:
- Verwarm eerst de oven alvast voor op 120 °C.
- Snij vervolgens de verse romaatjes door midden en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal ongeveer 1 uur in de oven. Als laatste even laten afkoelen.
- Ondertussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
- De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in kleine stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens drie minuten. Afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
- Kook de eieren in zes tot acht minuten gaar. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest vervolgens fijn. Snijd de ham daarna in kleine reepjes.
- Van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.
- Snijd als laatste de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je vervolgens later gebruiken om te garneren.
- Ik hoop dat dit recept van Francine kookt bij Keuken Kampioen jullie lekker zal smaken.
Meer films van Francine op Heerlijke Happen?
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Lente asperge salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
asperge recept
RT @HeerlijkeHappen: Nieuwe blogpost (Francine kookt bij Keuken Kampioen) is gepubliceerd op Heerlijke Happen |Foodblog| – https://t.co/7Fa…
Pingback: Week 11.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen
Pingback: Courgette rolletjes met ham en kaassaus - Heerlijke Happen
Pingback: Francine Bij Tjemaralaan 14 met Marc Tierolf - Heerlijke Happen
Pingback: Pastasaus à la Francine - Heerlijke Happen
Pingback: Zalm uit de oven met asperges - Heerlijke Happen
Pingback: Twee kleuren aspergesoep met fazant - Heerlijke Happen
Pingback: Noedelsalade met eendenborstfilet - Heerlijke Happen
Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen
Pingback: Rosbiefsalade met zacht eitje en verse pesto - Heerlijke Happen
Pingback: Plaattaart met zoete tomaat en asperges - Heerlijke Happen
Pingback: Aspergeragout in een leuk bakje - Heerlijke Happen
Pingback: Asperge tompouce met zalmmousse - Heerlijke Happen
Pingback: Week 9.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen
Pingback: Francine bij: de markt in Lorgues - Heerlijke Happen
Pingback: Asperge lente salade - Heerlijke Happen
Pingback: Zelf kruidnootjes maken met je kinderen - Heerlijke Happen
Pingback: Asperge salade met muntdressing - Heerlijke Happen