Francine kookt bij Keuken Kampioen

Francine kookt bij Keuken Kampioen

Francine kookt bij Keuken Kampioen

Francine kookt bij Keuken Kampioen een heerlijke lente asperge salade. Dit is de eerste keer dat Francine van Heerlijke Happen kookt bij Keuken Kampioen. Het plan is om dit later vaker te gaan doen en uiteindelijk elke maand een leuke nieuwe film te maken. Tijdens deze films zullen we laten zien hoe je snel en eenvoudig inspirerende gerechten kunt maken. Dus Heerlijke Happen!

Francine kookt bij Keuken Kampioen

Wat hebben we nodig voor 4 personen:
  • 250 gram romaatjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 500 gram groene asperges
  • 3 eieren
  • 15 gram basilicum
  • 160 gram serranoham
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
Hoe maken we deze heerlijke asperge lente salade?

1. Verwarm eerst de oven alvast voor op 120 °C.

2. Snij vervolgens de verse romaatjes door midden en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal ongeveer 1 uur in de oven. Als laatste even laten afkoelen.

3. Ondertussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.

4. De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in kleine stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens drie minuten. Afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
Kook de eieren in zes tot acht minuten gaar. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest vervolgens fijn. Snijd de ham daarna in kleine reepjes.

5. Van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.

6. Snijd als laatste de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je vervolgens later gebruiken om te garneren.

Ik hoop dat dit recept van Francine kookt bij Keuken Kampioen jullie lekker zal smaken.

Meer films van Francine op Heerlijke Happen?

1 gedachte over “Francine kookt bij Keuken Kampioen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *