asperge salade ei ham

Francine kookt bij Keuken Kampioen

Francine kookt bij Keuken Kampioen een heerlijke lente asperge salade.
asperge salade ei ham

Francine kookt bij Keuken Kampioen

Francine kookt bij Keuken Kampioen een heerlijke lente asperge salade. Dit is de eerste keer dat Francine van Heerlijke Happen kookt bij Keuken Kampioen. Het plan is om dit later vaker te gaan doen en uiteindelijk elke maand een leuke nieuwe film te maken. Tijdens deze films zullen we laten zien hoe je snel en eenvoudig inspirerende gerechten kunt maken. Dus Heerlijke Happen met deze asperge salade ei ham!

Francine kookt bij Keuken Kampioen

Wat hebben we nodig voor 4 personen lente asperge salade:

  • 250 gram romaatjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 500 gram groene asperges
  • 3 eieren
  • 15 gram basilicum
  • 160 gram serranoham
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn

Hoe maken we deze heerlijke asperge lente salade?

1. Verwarm eerst de oven alvast voor op 120 °C.

2. Snij vervolgens de verse romaatjes voor de lente asperge salade door midden en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal ongeveer 1 uur in de oven. Als laatste even laten afkoelen.

3. Ondertussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.

4. De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in kleine stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens drie minuten. Afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
Kook de eieren in zes tot acht minuten gaar. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest vervolgens fijn. Snijd de ham daarna in kleine reepjes.

5. Van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.

6. Snijd als laatste de eieren voor de lente asperge salade in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je vervolgens later gebruiken om te garneren.

Ik hoop dat dit recept, asperge salade ei ham van Francine kookt bij Keuken Kampioen jullie lekker zal smaken.

asperge salade ei ham

Lente asperge salade

Francine kookt bij Keuken Kampioen een heerlijke lente asperge salade.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: asperges
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

ovenschaal

Ingrediënten: 

  • 250 gram romaatjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 500 gram groene asperges
  • 3 eieren
  • 15 gram basilicum
  • 160 gram serranoham
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst de oven alvast voor op 120 °C.
  • Snij vervolgens de verse romaatjes door midden en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal ongeveer 1 uur in de oven. Als laatste even laten afkoelen.
  • Ondertussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
  • De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in kleine stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens drie minuten. Afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
  • Kook de eieren in zes tot acht minuten gaar. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest vervolgens fijn. Snijd de ham daarna in kleine reepjes.
  • Van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.
  • Snijd als laatste de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je vervolgens later gebruiken om te garneren.
  • Ik hoop dat dit recept van Francine kookt bij Keuken Kampioen jullie lekker zal smaken.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer films van Francine op Heerlijke Happen?

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Lente asperge salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

asperge salade ei ham

11 gedachten over “Francine kookt bij Keuken Kampioen”

  1. Pingback: Week 11.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Courgette rolletjes met ham en kaassaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Francine Bij Tjemaralaan 14 met Marc Tierolf - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Pastasaus à la Francine - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Zalm uit de oven met asperges - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Twee kleuren aspergesoep met fazant - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Noedelsalade met eendenborstfilet - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Rosbiefsalade met zacht eitje en verse pesto - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Plaattaart met zoete tomaat en asperges - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept