Tarte tatin. Ik vind het een erg leuke taart om te zien en om te maken. Altijd weer een verrassing als je hem omdraait. Ik wilde natuurlijk wel met een leuk recept tevoorschijn komen en bedacht me dat ik er een courgette tatin met brie mee ging maken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen dus eerst met de courgettes. Deze moeten zo droog mogelijk worden. Met een kaasschaaf heb ik er lange repen mee geschaafd. Deze leg je in een vergiet. (als je een stoomoven hebt dan heb je ook een bak met allerlei gaatjes erin deze is ook heel handig hier leg je de plakken dan gewoon plat in boven je spoelbak) Strooi er zout overheen zodat het vocht eruit trekt. Laat ze een half uur liggen.
Na het half uur verwarm je de oven op 200 graden voor. Met een schone en droge theedoek dep je de repen droog. Met een mes snij je vervolgens de repen in de lengte door het midden. Rol er vervolgens kleine rolletjes van en zet deze op een andere droge thee doek. Zo trekt het laatste vocht in de theedoek en uit de courgettes.Courgette tatin met brie
Neem een bakblik of quichevorm erbij en bekleed deze met bakpapier. Smeer daar wat olijfolie op en bestrooi het met de suiker. Plaats daarna de rolletjes met hun gekleurde kant naar beneden op de suikerlaag. Maak er een mooi rondje van en hou de randen vrij.
Snipper het sjalotje en strooi dit op de courgette rolletjes en als laatste breek je stukjes brie af en plaats je ook deze er bovenop.
Dek als laatste alles af met de vellen bladerdeeg die je tot 1 grote lap hebt gerold. Met een vork prik je er wat gaatjes in.
Zet in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin begint te worden, dit kan 20 tot 25 minuutjes duren.
Haal ten slotte de tatin uit de oven en leg een bord op het bladerdeeg, mocht er nog wat vocht in het bakblik zitten giet dit dan voorzichtig af voordat je hem omdraait. Draai het om et voilà !