Makkelijk, lekker en snel eten, wij Hollanders zijn er dol op. Zonder al te veel moeite aan tafel en eten maar. Niet iedereen is een fan van in de keuken staan en uitgebreid koken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de saus voor de kabeljauw. Neem een kom erbij en doe hierin het citroensap, de olijfolie en de gesmolten boter. Mix het geheel en leg de kabeljauwfilets erin.
Om vervolgens gekruide bloem te maken neem je een platte schaal erbij en doe je hierin ongeveer 60 tot 70 gram bloem. Strooi hier naar eigen smaak kruiden in. Ik gebruikte peper, zout, 1 el ras-el-hanout, 1 el persillade, mix deze kruiden door de bloem.
Zet een koekenpan op het vuur om hem te verhitten.
Haal de kabeljauwfilets uit de kom met de saus en haal ze door de schaal met de bloem zodat er overal op de vis een laagje bloem zit. Schenk wat olijfolie in de pan en bak de vis aan beide zijdes voor 2 minuutjes.
Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze even kort mee, blus af met de saus uit de kom en laat het geheel 10 minuutjes op laag vuur verder garen.
Bak ondertussen de Franse frietjes, hak een aantal takjes verse peterselie fijn en strooi deze over de vis.
Neem de borden erbij en schep voorzichtig de vis uit de koekenpan op het bord en serveer met de frietjes