Vis en Franse friet met citroen

Vis en Franse friet met citroen en peterselie

Makkelijk, lekker en snel eten, wij Hollanders zijn er dol op. Zonder al te veel moeite aan tafel en eten maar. Niet iedereen is een fan van in de keuken staan en uitgebreid koken.
Vis en Franse friet met citroen

Makkelijk, lekker en snel eten, wij Hollanders zijn er dol op. Zonder al te veel moeite aan tafel en eten maar. Niet iedereen is een fan van in de keuken staan en uitgebreid koken. Iets wat voor mij haast onbegrijpelijk is maar hé er zijn genoeg mensen die weinig lol beleven in de keuken. In mijn eigen vriendenkring heb ik ook genoeg mensen die het zeker fijn vinden om goed te eten. Alleen ontbreek het aan de passie om dat zelf te doen. Nu is het recept voor deze vis en Franse friet met citroen super makkelijk, zó aan tafel dus met een bord vol smaak!

Vis en Franse friet met citroen
Lekker met een bakje Franse friet erbij.

Dit heb je nodig voor vis en Franse friet met citroen

  • kabeljauwhaasjes ( 1 pp )
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • verse peterselie
  • 5 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • 3 el gesmolten boter
  • gekruide bloem ( leg ik zo uit in het recept)
  • Franse frietjes
  • extra citroen

En zo maak je de vis en Franse friet met citroen

We beginnen met de saus voor de kabeljauw. Neem een kom erbij en doe hierin het citroensap, de olijfolie en de gesmolten boter. Mix het geheel en leg de kabeljauwfilets erin.

Om vervolgens gekruide bloem te maken neem je een platte schaal erbij en doe je hierin ongeveer 60 tot 70 gram bloem. Strooi hier naar eigen smaak kruiden in. Ik gebruikte peper, zout, 1 el ras-el-hanout, 1 el persillade, mix deze kruiden door de bloem.

Vis en Franse friet met citroen
De vis valt bijna uit elkaar en is lekker zacht.

Zet een koekenpan op het vuur om hem te verhitten.

Haal de kabeljauwfilets uit de kom met de saus en haal ze door de schaal met de bloem zodat er overal op de vis een laagje bloem zit. Schenk wat olijfolie in de pan en bak de vis aan beide zijdes voor 2 minuutjes.

Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze even kort mee, blus af met de saus uit de kom en laat het geheel 10 minuutjes op laag vuur verder garen.

Witvis is ook nog eens heel gezond voor je.

Vis en Franse friet met citroen

Bak ondertussen de Franse frietjes, hak een aantal takjes verse peterselie fijn en strooi deze over de vis.

Neem de borden erbij en schep voorzichtig de vis uit de koekenpan op het bord en serveer met de frietjes. Vis en Franse friet met citroen: Heerlijk Happen!

Vis en Franse friet met citroen

Vis en Franse friet met citroen

Makkelijk, lekker en snel eten, wij Hollanders zijn er dol op. Zonder al te veel moeite aan tafel en eten maar. Niet iedereen is een fan van in de keuken staan en uitgebreid koken.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: kabeljauw
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten: 

  • 2 kabeljauwhaasjes1 pp
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • verse peterselie
  • 5 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • 3 el gesmolten boter
  • gekruide bloemleg ik zo uit in het recept
  • Franse frietjes
  • extra citroen

En zo maak je het:

  • We beginnen met de saus voor de kabeljauw. Neem een kom erbij en doe hierin het citroensap, de olijfolie en de gesmolten boter. Mix het geheel en leg de kabeljauwfilets erin.
  • Om vervolgens gekruide bloem te maken neem je een platte schaal erbij en doe je hierin ongeveer 60 tot 70 gram bloem. Strooi hier naar eigen smaak kruiden in. Ik gebruikte peper, zout, 1 el ras-el-hanout, 1 el persillade, mix deze kruiden door de bloem.
  • Zet een koekenpan op het vuur om hem te verhitten.
  • Haal de kabeljauwfilets uit de kom met de saus en haal ze door de schaal met de bloem zodat er overal op de vis een laagje bloem zit. Schenk wat olijfolie in de pan en bak de vis aan beide zijdes voor 2 minuutjes.
  • Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze even kort mee, blus af met de saus uit de kom en laat het geheel 10 minuutjes op laag vuur verder garen.
  • Bak ondertussen de Franse frietjes, hak een aantal takjes verse peterselie fijn en strooi deze over de vis.
  • Neem de borden erbij en schep voorzichtig de vis uit de koekenpan op het bord en serveer met de frietjes
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Een klassieker!
Nog meer lekkere dingen maken met kabeljauw zoals de vis en Franse friet met citroen? Probeer dan eens deze:
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

3 gedachten over “Vis en Franse friet met citroen en peterselie”

  1. Pingback: Kabeljauw in tomaten wijnsaus en basilicum - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Klassieke Franse uiensoep met Gruyère kaas - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Huisgemaakte lavendelhoning citroen icetea - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept