Met de kerst kreeg ik een kerstpakket waar dit jaar een heel mooi cadeau in zat: Een Himalaya zoutsteen. Ik besloot er gelijk met de kerst al gebruik van te maken en hem uit te gaan testen en ging op de Himalaya zoutsteen bakken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Je kunt niet zomaar gelijk aan de slag met die steen. Hij zal eerst verwarmd moeten worden om er op te kunnen bakken. En dat verwarmen dat doe je in fases. Je begint op laag vuur en laat hem een kwartier opwarmen. Vervolgens zet je het gas wat hoger naar middel en laat je hem weer een kwartier op temperatuur komen. Ten slotte het laatste kwartier op hoog vuur en klaar is je steen voor gebruik.
Strooi alleen wat peper op beide zijdes van het stukje vlees. Neem een tang erbij en leg voorzichtig het biefstukje op de plaat. Je hoort het gelijk goed sissen. Afhankelijk hoe jij je stukje vlees het lekkerst vindt zul je hem moeten bereiden. Ik liet ze ongeveer twee minuten per kant erop liggen. Je kunt aan de andere kant van de plaat bijvoorbeeld ook wat champignons of uitjes erbij bakken.
Laat het vlees even rusten in een stukje aluminiumfolie en serveer het dan