Iedereen kent wel witlof met ham en kaas uit de oven, dit is eens wat anders. Courgette rolletjes met ham en kaassaus is nèt zo lekker en ook net zo makkelijk om te maken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen als eerste met de courgettes. Deze snijd je in repen en je strooit er wat zout op. Leg ze in een vergiet en laat uitlekken.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Was vervolgens de aardappels en snijd ze in plakken, ik heb het velletje erom laten zitten. Doe ze met wat zout in de pan en kook ze 10 minuutjes.
Snipper ontertussen de ui.
Nu maken we de bechamelsaus, dit doe je door de boter in een pannetje te laten smelten. Zodra deze is gesmolten doe je de bloem erbij en met een garde klop je een blanke roux. Vervolgens giet je in één keer de melk en de wijn erbij. Al roerend klop je dit tot een zachte saus. Daarna doe je de eetlepel mosterd erbij en de geraspte kaas. Zet het vuur laag en blijf zo nu en dan roeren.
Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met wat olijfolie. Leg dan dakpansgewijs de aardappelschijfjes erin en daarop de gesnipperde ui. Strooi hier wat nootmuskaat op. Spoel de courgette repen af met koud water en dep goed droog. Rol ze dan in een plakje ham en leg het bovenop de aardappels en ui.
Giet de bechamelsaus erover en strooi wat extra geraspte kaas erop, zet vervolgens in de oven voor 15/20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Neem de borden erbij en schep het voorzichtig erop.