Courgette rolletjes met ham en kaassaus

Courgette rolletjes met ham en kaassaus

Geschatte leestijd: 3 minuten

Iedereen kent wel witlof met ham en kaas uit de oven, dit is eens wat anders. Courgette rolletjes met ham en kaassaus is net zo lekker en ook zo makkelijk om te maken. Met deze kaassaus kun je goed varieëren. Door gebruik van verschillende soorten kaas kun je je eigen draai eraan geven. We maken een heerlijk courgette recept.

De basissaus is een lekkere bechamelsaus. Je hoeft voor dit recept ook geen uren in de keuken te staan. Lekker koken zonder stress dus. Wist je trouwens dat de courgette vol met vitamine C en calcium zit? Een gezonde groente dus!

En zo maak je de courgette rolletjes met ham en kaassaus:

-We beginnen als eerste met de courgettes. Deze snijd je in repen en je strooit er wat zout op. Leg ze in een vergiet en laat uitlekken.

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Was vervolgens de aardappels en snijd ze in plakken, ik heb het velletje erom laten zitten. Doe ze met wat zout in de pan en kook ze 10 minuutjes.

-Snipper ontertussen de ui.

Courgette rolletjes met ham en kaassaus

-Nu maken we de saus, dit doe je door de boter in een pannetje te laten smelten. Zodra deze is gesmolten doe je de bloem erbij en met een garde klop je een blanke roux. Vervolgens giet je in één keer de melk en de wijn erbij. Al roerend klop je dit tot een zachte saus. Daarna doe je de eetlepel mosterd erbij en de geraspte kaas. Zet het vuur laag en blijf zo nu en dan roeren!

-Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met wat olijfolie. Leg dan dakpansgewijs de aardappelschijfjes erin en daarop de gesnipperde ui. Strooi hier wat nootmuskaat op. Spoel de courgetterepen af met koud water en dep goed droog. Rol ze dan in een plakje ham en leg het bovenop de aardappels en ui.

-Giet de bechamelsaus erover en strooi er nog wat geraspte kaas erop. Zet vervolgens in de oven voor 15/20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

courgette rolletjes met ham en kaassaus

Courgette rolletjes met ham en kaassaus

Iedereen kent wel witlof met ham en kaas uit de oven, dit is eens wat anders. Courgette rolletjes met ham en kaassaus is nèt zo lekker en ook net zo makkelijk om te maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 13 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardappels, bechamelsaus, courgette, ham
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 477kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 1 zoete ui
  • 5 aardappels - grote
  • Olijfolie
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 pakje ham - naar keuze

Voor de kaassaus heb je nodig:

  • 35 gram roomboter
  • 35 gram bloem
  • 450 ml melk
  • 50 ml witte wijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 75 gram geraspte kaas - naar keuze

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen als eerste met de courgettes. Deze snijd je in repen en je strooit er wat zout op. Leg ze in een vergiet en laat uitlekken.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Was vervolgens de aardappels en snijd ze in plakken, ik heb het velletje erom laten zitten. Doe ze met wat zout in de pan en kook ze 10 minuutjes.
  • Snipper ontertussen de ui.
  • Nu maken we de bechamelsaus, dit doe je door de boter in een pannetje te laten smelten. Zodra deze is gesmolten doe je de bloem erbij en met een garde klop je een blanke roux. Vervolgens giet je in één keer de melk en de wijn erbij. Al roerend klop je dit tot een zachte saus. Daarna doe je de eetlepel mosterd erbij en de geraspte kaas. Zet het vuur laag en blijf zo nu en dan roeren.
  • Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met wat olijfolie. Leg dan dakpansgewijs de aardappelschijfjes erin en daarop de gesnipperde ui. Strooi hier wat nootmuskaat op. Spoel de courgette repen af met koud water en dep goed droog. Rol ze dan in een plakje ham en leg het bovenop de aardappels en ui.
  • Giet de bechamelsaus erover en strooi wat extra geraspte kaas erop, zet vervolgens in de oven voor 15/20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Neem de borden erbij en schep het voorzichtig erop.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals courgette rolletjes met ham en kaassaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Een heerlijk courgette recept.

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Courgette rolletjes met ham en kaassaus

11 gedachten over “Courgette rolletjes met ham en kaassaus”

  1. Pingback: Beenham uit de oven met rozemarijn en tijm - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Apple pie rolletje met mascarpone-slagroom - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Een boterzacht Hawaï hammetje - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Loaded courgette enchiladas met geraspte kaas - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Veau Marengo de Napoleon, kalfsschouder - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept