Mijn dochter haar lievelingssoep is tomatensoep. Andere soep vindt ze maar “vies” dus maak ik vrij regelmatig verse tomatensoep. In deze soep gaan we de tomaten eerst even in de oven roosteren. Zo worden ze lekker zacht en zit er lekker veel smaak aan de groenten.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Neem een grote ovenschaal erbij en snij alle tomaten in kwarten. De cherrytomaatjes snij je door het midden. Doe alle tomaten in de schaal. Maak de knoflooktenen schoon en doe ze in de schaal erbij, breng op smaak met peper en zout en druppel er wat olijfolie overheen. Zet vervolgens de schaal in de oven voor 35 minuten om de tomaten helemaal zacht te laten worden.
Schil vervolgens de aardappels en hak de paprika en uien in stukken. Neem een soeppan erbij en doe er wat olijfolie in. Bak vervolgens de aardappels, uien en paprika voor 6 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en de bouillon toe en roer het geheel door elkaar. Laat het vervolgens zachtjes koken.
Scheur de basilicum blaadjes en doe deze in de pan erbij. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de inhoud in de soeppan.
Neem ten slotte een staafmixer erbij mix mix het geheel tot een mooie gladde soep. Wil je hem echt zijdezacht hebben giet hem dan door een vergiet om eventueel overgebleven velletjes en pitjes te verwijderen.