Tomatensoep van geroosterde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Mijn dochter haar lievelingssoep is tomatensoep. Andere soep vindt ze maar “vies” dus maak ik vrij regelmatig verse tomatensoep. In deze soep gaan we de tomaten eerst even in de oven roosteren. Zo worden ze lekker zacht en zit er lekker veel smaak aan de groenten. In deze tomatensoep van geroosterde tomaten zitten bovendien verschillende soorten tomaten. Ik heb Roma en sherrytomaten gebruikt. En zo heb je in een handomdraai een heerlijke verse soep op tafel staan. Tomatensoep van gegrilde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

En zo maak je de Tomatensoep van geroosterde tomaten:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Neem een grote ovenschaal erbij en snij alle tomaten in kwarten. De cherrytomaatjes snij je door het midden. Doe alle tomaten in de schaal. Maak de knoflooktenen schoon en doe ze in de schaal erbij, breng op smaak met peper en zout en druppel er wat olijfolie overheen. Zet vervolgens de schaal in de oven voor 35 minuten om de tomaten helemaal zacht te laten worden.

-Schil vervolgens de aardappels en hak de paprika en uien in stukken. Neem een soeppan erbij en doe er wat olijfolie in. Bak vervolgens de aardappels, uien en paprika voor 6 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en de bouillon toe en roer het geheel door elkaar. Laat het vervolgens zachtjes koken.

-Scheur de basilicum blaadjes en doe deze in de pan erbij. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de inhoud in de soeppan.

-Neem ten slotte een staafmixer erbij mix mix het geheel tot een mooie gladde tomatensoep van gegrilde tomaten. Wil je hem echt zijdezacht hebben giet hem dan door een vergiet om eventueel overgebleven velletjes en pitjes te verwijderen.

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Pak je soepkommen erbij en serveer met bijvoorbeeld wat soepstengels: Heerlijk happen! tomatensoep vegetarisch

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Mijn dochter haar lievelingssoep is tomatensoep. Andere soep vindt ze maar “vies” dus maak ik vrij regelmatig verse tomatensoep. In deze soep gaan we de tomaten eerst even in de oven roosteren. Zo worden ze lekker zacht en zit er lekker veel smaak aan de groenten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: soep, tomaten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 237kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 kilo roma tomaten
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 2 grote vleestomaten
  • 500 gram tomaten - gewone
  • 5 tenen knoflook
  • 2 witte uien
  • 1 rode paprika
  • 3 aardappels
  • 1 blikje tomatenpuree - geconcentreerd
  • verse basilicumblaadjes
  • 500 ml groentenboullion
  • zout
  • olijfolie
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem een grote ovenschaal erbij en snij alle tomaten in kwarten. De cherrytomaatjes snij je door het midden. Doe alle tomaten in de schaal. Maak de knoflooktenen schoon en doe ze in de schaal erbij, breng op smaak met peper en zout en druppel er wat olijfolie overheen. Zet vervolgens de schaal in de oven voor 35 minuten om de tomaten helemaal zacht te laten worden.
  • Schil vervolgens de aardappels en hak de paprika en uien in stukken. Neem een soeppan erbij en doe er wat olijfolie in. Bak vervolgens de aardappels, uien en paprika voor 6 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en de bouillon toe en roer het geheel door elkaar. Laat het vervolgens zachtjes koken.
  • Scheur de basilicum blaadjes en doe deze in de pan erbij. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de inhoud in de soeppan.
  • Neem ten slotte een staafmixer erbij mix mix het geheel tot een mooie gladde soep. Wil je hem echt zijdezacht hebben giet hem dan door een vergiet om eventueel overgebleven velletjes en pitjes te verwijderen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Tomatensoep van geroosterde tomaten? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

tomatensoep vegetarisch

Start » Recepten » Soep » Tomatensoep van geroosterde tomaten

16 gedachten over “Tomatensoep van geroosterde tomaten”

  1. Pingback: Klassieke Franse uiensoep met Gruyère kaas - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Ribstuk uit de römertopf met persillade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Geroosterde tomatensoep en croute - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Tomaten basilicum soep met ciabatta - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept