Tomatensoep van geroosterde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Mijn dochter haar lievelingssoep is tomatensoep. Andere soep vindt ze maar “vies” dus maak ik vrij regelmatig verse tomatensoep. In deze soep gaan we de tomaten eerst even in de oven roosteren. Zo worden ze lekker zacht en zit er lekker veel smaak aan de groenten.
Tomatensoep van geroosterde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Mijn dochter haar lievelingssoep is tomatensoep. Andere soep vindt ze maar “vies” dus maak ik vrij regelmatig verse tomatensoep. In deze soep gaan we de tomaten eerst even in de oven roosteren. Zo worden ze lekker zacht en zit er lekker veel smaak aan de groenten. In deze tomatensoep van geroosterde tomaten zitten bovendien verschillende soorten tomaten. Ik heb Roma en sherrytomaten gebruikt. En zo heb je in een handomdraai een heerlijke verse soep op tafel staan. Tomatensoep van gegrilde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Dit heb je nodig voor een pan Tomatensoep van geroosterde tomaten:

  • 1 kilo roma tomaten
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 2 vleestomaten
  • 500 gram gewone tomaten
  • 5 tenen knoflook
  • 2 witte uien
  • 1 rode paprika
  • 3 aardappels
  • 1 blikje tomatenpuree (geconcentreerd)
  • verse basilicumblaadjes
  • 500 ml groentenboullion
  • zout / peper
  • olijfolie

En zo maak je de Tomatensoep van geroosterde tomaten:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Neem een grote ovenschaal erbij en snij alle tomaten in kwarten. De cherrytomaatjes snij je door het midden. Doe alle tomaten in de schaal. Maak de knoflooktenen schoon en doe ze in de schaal erbij, breng op smaak met peper en zout en druppel er wat olijfolie overheen. Zet vervolgens de schaal in de oven voor 35 minuten om de tomaten helemaal zacht te laten worden.

-Schil vervolgens de aardappels en hak de paprika en uien in stukken. Neem een soeppan erbij en doe er wat olijfolie in. Bak vervolgens de aardappels, uien en paprika voor 6 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en de bouillon toe en roer het geheel door elkaar. Laat het vervolgens zachtjes koken.

-Scheur de basilicum blaadjes en doe deze in de pan erbij. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de inhoud in de soeppan.

-Neem ten slotte een staafmixer erbij mix mix het geheel tot een mooie gladde tomatensoep van gegrilde tomaten. Wil je hem echt zijdezacht hebben giet hem dan door een vergiet om eventueel overgebleven velletjes en pitjes te verwijderen.

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Pak je soepkommen erbij en serveer met bijvoorbeeld wat soepstengels: Heerlijk happen!

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Mijn dochter haar lievelingssoep is tomatensoep. Andere soep vindt ze maar “vies” dus maak ik vrij regelmatig verse tomatensoep. In deze soep gaan we de tomaten eerst even in de oven roosteren. Zo worden ze lekker zacht en zit er lekker veel smaak aan de groenten.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: soep, tomaten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

ovenschaal
staafmixer

Ingrediënten:

  • 1 kilo roma tomaten
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 2 vleestomaten
  • 500 gram gewone tomaten
  • 5 tenen knoflook
  • 2 witte uien
  • 1 rode paprika
  • 3 aardappels
  • 1 blikje tomatenpuree geconcentreerd
  • verse basilicumblaadjes
  • 500 ml groentenboullion
  • zout / peper
  • olijfolie

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem een grote ovenschaal erbij en snij alle tomaten in kwarten. De cherrytomaatjes snij je door het midden. Doe alle tomaten in de schaal. Maak de knoflooktenen schoon en doe ze in de schaal erbij, breng op smaak met peper en zout en druppel er wat olijfolie overheen. Zet vervolgens de schaal in de oven voor 35 minuten om de tomaten helemaal zacht te laten worden.
  • Schil vervolgens de aardappels en hak de paprika en uien in stukken. Neem een soeppan erbij en doe er wat olijfolie in. Bak vervolgens de aardappels, uien en paprika voor 6 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en de bouillon toe en roer het geheel door elkaar. Laat het vervolgens zachtjes koken.
  • Scheur de basilicum blaadjes en doe deze in de pan erbij. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de inhoud in de soeppan.
  • Neem ten slotte een staafmixer erbij mix mix het geheel tot een mooie gladde soep. Wil je hem echt zijdezacht hebben giet hem dan door een vergiet om eventueel overgebleven velletjes en pitjes te verwijderen.
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Tomatensoep van geroosterde tomaten? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

12 gedachten over “Tomatensoep van geroosterde tomaten”

  1. Pingback: Klassieke Franse uiensoep met Gruyère kaas - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Ribstuk uit de römertopf met persillade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Geroosterde tomatensoep en croute - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept