Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven alvast voor op 120 °C.
Snij de romaatjes door midden en leg ze vervolgens met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal tenslotte ongeveer 1 uur in de oven. Daarna even laten afkoelen.
Intussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook vervolgens de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens 3 minuten. Als de asperges gaar zijn, afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
Kook de eieren 6-8 minuten. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.
Van het fijngesneden basilicum en de rest van de olie en azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.
Snijd de eieren in gelijke parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je gebruiken om te garneren.