Asperge lente salade

Geschatte leestijd: 3 minuten

Asperge lente salade

In deze film maak ik  een heerlijke ( groene ) asperge lente salade. Aspergesalade ham ei Een heerlijke gerecht met de lente groente van Nederland.

Aspergesalade is een gerecht waarbij asperges worden gebruikt als hoofdingrediënt. Asperges worden meestal gekookt of gestoomd en vervolgens afgekoeld voordat ze in de salade worden gebruikt. De asperges kunnen worden gecombineerd met andere ingrediënten zoals ham, ei, aardappel of kaas om een heerlijke en voedzame salade te maken. Aspergesalade wordt vaak gegeten als lunch of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd en is bekend om zijn frisse en verfrissende smaak. Asperges zijn ook rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en worden vaak gegeten als gezonde snack of maaltijd.

Wat hebben we nodig voor 4 personen Asperge lente salade:

250 gram romaatjes
1 eetlepel suiker
6 eetlepels extra vierge olijfolie
800 gram vastkokende aardappelen
500 gram groene asperges
3 eieren
15 gram basilicum
160 gram serranoham
2 eetlepels witte balsamicoazijn

Hoe maken we deze heerlijke asperge lente salade?

1. Verwarm de oven alvast voor op 120 °C.

2. Snij de romaatjes door midden en leg ze vervolgens met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal tenslotte ongeveer 1 uur in de oven. Daarna even laten afkoelen.

3. Intussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook vervolgens de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.

4. De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en daarna de asperges in stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens 3 minuten. Als de asperges gaar zijn, afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.

Kook de eieren 6-8 minuten. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.

Asperge lente salade

5. Van het fijngesneden basilicum en de rest van de olie en azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.

6. Snijd vervolgens de eieren voor de aspergesalade ham ei in gelijke parten. Verdeel ze daarna met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je gebruiken om te garneren. En nu genieten van deze heerlijke asperge lente salade: Heerlijke Happen

Asperge lente salade

In deze film maak ik een heerlijke asperge lente salade

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 34 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: asperges
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 339kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram romaatjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 500 gram groene asperges
  • 3 eieren
  • 15 gram basilicum
  • 160 gram serranoham
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven alvast voor op 120 °C.
  • Snij de romaatjes door midden en leg ze vervolgens met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal tenslotte ongeveer 1 uur in de oven. Daarna even laten afkoelen.
  • Intussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook vervolgens de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
  • De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens 3 minuten. Als de asperges gaar zijn, afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
  • Kook de eieren 6-8 minuten. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.
  • Van het fijngesneden basilicum en de rest van de olie en azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.
  • Snijd de eieren in gelijke parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je gebruiken om te garneren.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Asperge lente salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

groene asperge salade

Start » Francine bij » Asperge lente salade

12 gedachten over “Asperge lente salade”

  1. Pingback: Zomerse salade voor bij de BBQ - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gegrilde aspergesalade met radijsjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Tilburgse Schrobbeler cheesecake - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Zalm uit de oven met asperges - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Zomerse zanddeeg cijfertaart met mascarpone - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Authentiek Italië Bari en zijn orecchiette - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Francine kookt bij Keuken Kampioen - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Picknickbrood met fruitig water, genieten! - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Garnalen samosa van filodeeg met paprika - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Week 11 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept