Asperge lente salade
In deze film maak ik een heerlijke asperge lente salade. Aspergesalade ham ei Een heerlijke gerecht met de lente groente van Nederland.
Wat hebben we nodig voor 4 personen Asperge lente salade:
250 gram romaatjes
1 eetlepel suiker
6 eetlepels extra vierge olijfolie
800 gram vastkokende aardappelen
500 gram groene asperges
3 eieren
15 gram basilicum
160 gram serranoham
2 eetlepels witte balsamicoazijn
Hoe maken we deze heerlijke asperge lente salade?
1. Verwarm de oven alvast voor op 120 °C.
2. Snij de romaatjes door midden en leg ze vervolgens met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal tenslotte ongeveer 1 uur in de oven. Daarna even laten afkoelen.
3. Intussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook vervolgens de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
4. De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en daarna de asperges in stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens 3 minuten. Als de asperges gaar zijn, afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
Kook de eieren 6-8 minuten. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.
5. Van het fijngesneden basilicum en de rest van de olie en azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.
6. Snijd vervolgens de eieren voor de aspergesalade ham ei in gelijke parten. Verdeel ze daarna met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je gebruiken om te garneren. En nu genieten van deze heerlijke asperge lente salade: Heerlijke Happen


Asperge lente salade
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram romaatjes
- 1 eetlepel suiker
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 500 gram groene asperges
- 3 eieren
- 15 gram basilicum
- 160 gram serranoham
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
En zo maak je het:
- Verwarm de oven alvast voor op 120 °C.
- Snij de romaatjes door midden en leg ze vervolgens met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal tenslotte ongeveer 1 uur in de oven. Daarna even laten afkoelen.
- Intussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook vervolgens de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
- De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens 3 minuten. Als de asperges gaar zijn, afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
- Kook de eieren 6-8 minuten. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.
- Van het fijngesneden basilicum en de rest van de olie en azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna de ham en dressing door de aardappel en asperges.
- Snijd de eieren in gelijke parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je gebruiken om te garneren.
Pingback: Zomerse salade voor bij de BBQ - Heerlijke Happen
Pingback: Gegrilde aspergesalade met radijsjes - Heerlijke Happen
Pingback: Tilburgse Schrobbeler cheesecake - Heerlijke Happen
Pingback: Zalm uit de oven met asperges - Heerlijke Happen
Asperge seizoen mag van mij het hele jaar duren
Pingback: Zomerse zanddeeg cijfertaart met mascarpone - Heerlijke Happen
Pingback: Authentiek Italië Bari en zijn orecchiette - Heerlijke Happen
Pingback: Francine kookt bij Keuken Kampioen - Heerlijke Happen