Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de kip snijden in kleine blokjes. Leg deze vervolgens in een kom en giet er 2 of 3 eetlepels olijfolie overheen. Daarna voeg je de cajunkruiden toe en mix het geheel goed zodat de kip goed gekruid is en laat deze even marineren.
Je snijdt de chorizo in plakjes terwijl de kip marineert.
Snij vervolgens ook de paprika, champignons, ui, en knoflooktenen in plakjes of stukken.
Neem een braadpan erbij verhit deze en doe er een beetje olijfolie in. Bak nu de kip met de gehakte ui en voeg na 3/4 minuten de chorizo toe dit bak je nog even mee.
Voeg nu de rest van de groenten toe en deze bak je al omscheppend ook ongeveer 4 minuten.
Doe de tomatenblokjes erbij en roer het geheel goed door en vervolgens voeg je dan de bouillon en de rijst toe.
Schep vervolgens alles om en doe de deksel op de braadpan. Laat daarna ongeveer 20 minuten pruttelen tot de rijst goed gaar is.
Neem tot slot een paar mooie kommen erbij en schep de jambalaya erin