Zo nu en dan krijg ik de vraag of ik echt alles helemaal zelf maak en dus geen gebruik maak van pakjes en zakjes. Veelal is dat ook het geval maar in deze teriyaki Udon noodles met pompoen heb ik gebruik gemaakt van twee dingen uit een zakje en een potje.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de groente, laat de blikjes met bamboo scheuten en maiskolfjes uitlekken in een vergiet boven je gootsteen. De wortel rasp je schoon en snij je door het midden, vervolgens in plakken. Ik kocht al voorgesneden pompoenblokjes uit het versschap, dat scheelt een hoop tijd schoonmaken.
Neem een grote wok erbij en doe hier wat wokolie in. Bak de blokjes kip gaar en goudbruin. Je kunt voor de smaak nog wat 5-spices op de kip strooien. Zet apart tot gebruik op een bord of een schaaltje.
Voeg nog een beetje extra olie aan de wok toe en roerbak alle groente voor een minuutje of 10 tot het beetgaar is. Voeg nu de teriyakisaus en de knoflooksaus toe en roer het geheel goed door elkaar.
De Udon noodles plakken altijd een beetje aan elkaar als je ze uit de verpakking haalt, ik haal ze dus altijd eerst wat los met mijn vingers, daarna gaan ze in de wok bij de groente erbij samen met de kip.
Giet ten slotte de ketjap door de wok en hussel een laatste keer de pan. Nu is het klaar om te serveren. Schep de noodles met de groente in een kommetje en serveer gelijk