Teriyaki Udon noodles met pompoen

Teriyaki Udon noodles met pompoen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zo nu en dan krijg ik de vraag of ik echt alles helemaal zelf maak en dus geen gebruik maak van pakjes en zakjes. Veelal is dat ook het geval maar in deze teriyaki Udon noodles met pompoen heb ik gebruik gemaakt van twee dingen uit een zakje en een potje. Namelijk een klein zakje teriyakisaus en een paar eetlepels zwarte bonen knolflooksaus. Lekker makkelijk en snel! Daarentegen is het wel een wok vol met verse groenten dus een mooie combi van deels homemade en deels kant en klaar. Lekker snel voor als je even geen tijd hebt. chicken teriyaki udon noodles sauce recipe

Teriyaki Udon noodles met pompoen
Heerlijk snel aan tafel.

En zo maak je de Teriyaki Udon noodles met pompoen:

We beginnen met de groente, laat de blikjes met bamboo scheuten en maiskolfjes uitlekken in een vergiet boven je gootsteen. De wortel rasp je schoon en snij je door het midden, vervolgens in plakken. Ik kocht al voorgesneden pompoenblokjes uit het versschap, dat scheelt een hoop tijd schoonmaken.

Teriyaki Udon noodles met pompoen
In de pan en roerbakken maar.

Neem een grote wok erbij en doe hier wat wokolie in. Bak de blokjes kip gaar en goudbruin. Je kunt voor de smaak nog wat 5-spices op de kip strooien. Zet apart tot gebruik op een bord of een schaaltje.

Niet mokken….

Voeg nog een beetje extra olie aan de wok toe en roerbak alle groente voor een minuutje of 10 tot het beetgaar is. Voeg nu de teriyakisaus en de knoflooksaus toe en roer het geheel goed door elkaar.

Een heel fijn eenpansgerecht!

De Udon noodles plakken altijd een beetje aan elkaar als je ze uit de verpakking haalt, ik haal ze dus altijd eerst wat los met mijn vingers, daarna gaan ze in de wok bij de groente erbij samen met de kip.

Teriyaki Udon noodles met pompoen

Giet ten slotte de ketjap door de wok en hussel een laatste keer de pan. Nu is het klaar om te serveren. Schep de noodles met de groente in een kommetje en serveer gelijk: Heerlijk Happen

Teriyaki Udon noodles met pompoen
Lekker veel groente erbij.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Teriyaki Udon noodles met pompoen

Teriyaki Udon noodles met pompoen

Zo nu en dan krijg ik de vraag of ik echt alles helemaal zelf maak en dus geen gebruik maak van pakjes en zakjes. Veelal is dat ook het geval maar in deze teriyaki Udon noodles met pompoen heb ik gebruik gemaakt van twee dingen uit een zakje en een potje.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: noodles
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 173kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 zakje Udon noodles
 • 250 gram kipfilet
 • 1 zakje blikjeteriyaki saus - of uit een flesje
 • 3 el Lee Kum Kee zwarte bonen-knoflooksaus
 • 100 gram diepvriesdoperwtjes
 • 1 bamboo scheuten
 • 1 winterwortel
 • 100 gram pompoenblokjes
 • 4 el ketjap manis
 • 1 blikje mini maiskolfjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We beginnen met de groente, laat de blikjes met bamboo scheuten en maiskolfjes uitlekken in een vergiet boven je gootsteen. De wortel rasp je schoon en snij je door het midden, vervolgens in plakken. Ik kocht al voorgesneden pompoenblokjes uit het versschap, dat scheelt een hoop tijd schoonmaken.
 • Neem een grote wok erbij en doe hier wat wokolie in. Bak de blokjes kip gaar en goudbruin. Je kunt voor de smaak nog wat 5-spices op de kip strooien. Zet apart tot gebruik op een bord of een schaaltje.
 • Voeg nog een beetje extra olie aan de wok toe en roerbak alle groente voor een minuutje of 10 tot het beetgaar is. Voeg nu de teriyakisaus en de knoflooksaus toe en roer het geheel goed door elkaar.
 • De Udon noodles plakken altijd een beetje aan elkaar als je ze uit de verpakking haalt, ik haal ze dus altijd eerst wat los met mijn vingers, daarna gaan ze in de wok bij de groente erbij samen met de kip.
 • Giet ten slotte de ketjap door de wok en hussel een laatste keer de pan. Nu is het klaar om te serveren. Schep de noodles met de groente in een kommetje en serveer gelijk
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Op zoek naar nog wat lekkere noodles recepten? Probeer eens deze:

Een heerlijke in boter gebakken zalm met noodles .

En dit soepje wil je ook niet missen!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Teriyaki Udon noodles met pompoen

chicken teriyaki udon noodles sauce recipe

2 gedachten over “Teriyaki Udon noodles met pompoen”

 1. Pingback: De tien beste pompoen recepten in de herfst - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept