1literpaddestoelenboullion - van 2 bouillonblokjes
75mlrode port
50grambloem
1takjerozemarijn
150gramrundersoepblokjes
olie of boter om in te bakken
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Eerst koken we de rundersoep vlees blokjes. Neem een pan met 1 liter koud water en breng de blokjes aan de kook, haal het schuim eraf en verlaag dan de temperatuur. Voeg 75 ml rode port toe en de 2 blokjes paddestoelenbouillon en laat ze dan twee uur trekken. Daarna zeefje ze eruit en leg je ze apart. De overgebleven bouillon bewaar je.
Pak een koekenpan en een lege soeppan.
Snipper de sjalotten en neem 100 gram cantharellen en 100 gram paddestoelenmix en hak ze in stukjes.
Neem een koekenpan en fruit in een beetje boter of olie de sjalotten aan tot ze glazig zijn en voeg dan de gehakte catharellen en paddestoelen en bak deze even kort mee.
Voeg nu de 50 gram bloem toe en bak dit mengsel even op lage temperatuur, doe het mengsel in de lege soeppan vervolgens voeg je 250 ml paddestoelenbouillon toe en laat de soep binden.
Daarna giet je al roerende de rest van de bouillon erbij, de tak rozemarijn en de gekookte soepvlees blokjes en laat het 10/15 minuutjes zachtjes pruttelen.
Bak in de koekenpan de rest van de cantharellen en paddestoelenmix aan en voeg deze als laatste bij de soep.
Neem een paar mooie kommen erbij en breng per kom de soep nog wat op smaak met versgemalen peper.