Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden.
Snij de pompoen in twee helften en haal de pitten eruit, vervolgens smeer je er wat olijfolie op en leg je ze met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Dan zet je ze in de oven voor ongeveer 45/50 minuten. Ze zijn gaar als je met een vork voorzichtig het vruchtvlees eruit kunt halen, bij deze pompoen lijkt dat dus op sliertjes spaghetti.
In de tussentijd snij en hak je alle groenten voor de ratatouille fijn en klein. Leg of bewaar ze wel allemaal even apart van elkaar.
Neem een diepe koekenpan erbij en begin met de ui en de knoflook, deze fruit je aan, vervolgens voeg je de aubergine toe en bak je deze mee op hoog vuur. Daarna voeg je de rest van de groenten toe en mix je alles goed door elkaar. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper, zout, en de Provençaalse kruiden. Laat het geheel rustig op laag vuur stoven terwijl de pompoen in de oven staat. De spekblokjes bak je in een andere koekenpan lekker krokant.
Wanneer de pompoen klaar is haal je deze voorzichtig uit de oven en schraap je het vruchtvlees eruit, laat dit even uitlekken in een vergiet en doe het dan vervolgens bij je ratatouille. Laat het wederom nog heel even stoven.