Ratatouille à la citrouille

Ratatouille à la citrouille

Ratatouille à la citrouille

Pompoen. Mijn favoriete herfstgerecht moet wel iets met pompoen zijn. Pompoen uit de oven, soep, gegrilde pompoen enzovoort. In Frankrijk heet een pompoen citrouille of potiron. Vandaar dus ook deze titel ratatouille à la citrouille… En natuurlijk is ratatouille ook een zeer bekend Frans recept! Wie heeft die leuke film met dat ratje nou niet gezien, ik heel vaak! Het klaarmaken van dit recept vult dus je keuken met heerlijke geuren en laat je wegdromen naar het Franse platteland.

Dit heb je nodig voor 2 personen:Ratatouille à la citrouille

  • één spaghettipompoen
  • 1/2 courgette
  • 1 aubergine
  • Provençaalse kruiden
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • paar tenen knoflook
  • olijfolie
  • blikje tomatenblokjes
  • 1 klein bakje spekblokjes
  • 1 kleine doos champignons
  • peper/zout

En zo maak je het:

-Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden.

-Snij de pompoen in twee helften en haal de pitten eruit, vervolgens smeer je er wat olijfolie op en leg je ze met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Dan zet je ze in de oven voor ongeveer 45/50 minuten. Ze zijn gaar als je met een vork voorzichtig het vruchtvlees eruit kunt halen, bij deze pompoen lijkt dat dus op sliertjes spaghetti.

-In de tussentijd snij en hak je alle groenten voor de ratatouille fijn en klein. Leg of bewaar ze wel allemaal even apart van elkaar.

-Neem een diepe koekenpan erbij en begin met de ui en de knoflook, deze fruit je aan, vervolgens voeg je de aubergine toe en bak je deze mee op hoog vuur. Daarna voeg je de rest van de groenten toe en mix je alles goed door elkaar. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper, zout, en de Provençaalse kruiden. Laat het geheel rustig op laag vuur stoven terwijl de pompoen in de oven staat. De spekblokjes bak je in een andere koekenpan lekker krokant.

-Wanneer de pompoen klaar is haal je deze voorzichtig uit de oven en schraap je het vruchtvlees eruit, laat dit even uitlekken in een vergiet en doe het dan vervolgens bij je ratatouille. Laat het wederom nog heel even stoven.

Ratatouille à la citrouilleRatatouille à la citrouille

Pak nu de borden erbij en leg hierop de pompoenschil en vul deze met de ratatouille-mix en strooi er als laatste de krokante spekjes op, serveer met een goede rode wijn en waan je even in de Provence! Heerlijk happen!

2 gedachten over “Ratatouille à la citrouille”

  1. Pingback: Pangasius pakketje met verse pesto - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Francine bij: Keuken Kampioen Pompoensoep - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.