Ratatouille à la citrouille

Ratatouille à la citrouille, gegrilde pompoen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Pompoen. Mijn favoriete herfstgerecht moet wel iets met pompoen zijn. Pompoen uit de oven, soep, gegrilde pompoen enzovoort. In Frankrijk heet een pompoen citrouille of potiron. Vandaar dus ook deze titel ratatouille à la citrouille… En natuurlijk is ratatouille ook een zeer bekend Frans recept! Wie heeft die leuke film met dat ratje nou niet gezien, ik heel vaak! Het klaarmaken van dit recept vult dus je keuken met heerlijke geuren en laat je wegdromen naar het Franse platteland.

Ratatouille à la citrouille

En zo maak je de Ratatouille à la citrouille:

-Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden.

-Snij de pompoen in twee helften en haal de pitten eruit, vervolgens smeer je er wat olijfolie op en leg je ze met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Dan zet je ze in de oven voor ongeveer 45/50 minuten. Ze zijn gaar als je met een vork voorzichtig het vruchtvlees eruit kunt halen, bij deze pompoen lijkt dat dus op sliertjes spaghetti.

-In de tussentijd snij en hak je alle groenten voor de ratatouille fijn en klein. Leg of bewaar ze wel allemaal even apart van elkaar.

-Neem een diepe koekenpan erbij en begin met de ui en de knoflook, deze fruit je aan, vervolgens voeg je de aubergine toe en bak je deze mee op hoog vuur. Daarna voeg je de rest van de groenten toe en mix je alles goed door elkaar. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper, zout, en de Provençaalse kruiden. Laat het geheel rustig op laag vuur stoven terwijl de pompoen in de oven staat. De spekblokjes bak je in een andere koekenpan lekker krokant.

-Wanneer de pompoen klaar is haal je deze voorzichtig uit de oven en schraap je het vruchtvlees eruit, laat dit even uitlekken in een vergiet en doe het dan vervolgens bij je ratatouille. Laat het wederom nog heel even stoven.

Ratatouille à la citrouille

Pak nu de borden erbij en leg hierop de pompoenschil en vul deze met de ratatouille-mix en strooi er als laatste de krokante spekjes op, serveer met een goede rode wijn en waan je even in de Provence!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Ratatouille à la citrouille

Ratatouille à la citrouille

Pompoen. Mijn favoriete herfstgerecht moet wel iets met pompoen zijn. Pompoen uit de oven, soep, gegrilde pompoen enzovoort.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: pompoen, ratatouille
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2 personen
calorieën: 138kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 spaghettipompoen
  • 1/2 courgette
  • 1 aubergine
  • Provençaalse kruiden
  • 1 ui - grote
  • 1 rode paprika
  • paar tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 bakje spekblokjes
  • 1 doos champignons
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden.
  • Snij de pompoen in twee helften en haal de pitten eruit, vervolgens smeer je er wat olijfolie op en leg je ze met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Dan zet je ze in de oven voor ongeveer 45/50 minuten. Ze zijn gaar als je met een vork voorzichtig het vruchtvlees eruit kunt halen, bij deze pompoen lijkt dat dus op sliertjes spaghetti.
  • In de tussentijd snij en hak je alle groenten voor de ratatouille fijn en klein. Leg of bewaar ze wel allemaal even apart van elkaar.
  • Neem een diepe koekenpan erbij en begin met de ui en de knoflook, deze fruit je aan, vervolgens voeg je de aubergine toe en bak je deze mee op hoog vuur. Daarna voeg je de rest van de groenten toe en mix je alles goed door elkaar. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper, zout, en de Provençaalse kruiden. Laat het geheel rustig op laag vuur stoven terwijl de pompoen in de oven staat. De spekblokjes bak je in een andere koekenpan lekker krokant.
  • Wanneer de pompoen klaar is haal je deze voorzichtig uit de oven en schraap je het vruchtvlees eruit, laat dit even uitlekken in een vergiet en doe het dan vervolgens bij je ratatouille. Laat het wederom nog heel even stoven.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

ratatouille recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Ratatouille à la citrouille, gegrilde pompoen

3 gedachten over “Ratatouille à la citrouille, gegrilde pompoen”

  1. Pingback: Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pastasaus à la Francine - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept