Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de lamsbout in blokken van ongeveer 2 cm.
Pak een koekenpan erbij en doe hier wat olie in, bak vervolgens in delen het vlees in de pan goed bruin. Ik zeg in delen omdat het veel te veel is om in één keer in de pan te doen. Leg elke keer de blokjes vlees even weg op een schaal. Het vet van het vlees laat je gewoon in de pan zitten.
Maak de prei goed schoon en snijd hem in de lengte door het midden, daarna snij je er telkens stukjes van 1 cm van. Schil de aardappels en snijd in grove stukken, dit doe je ook met de ui en de wortel. De knoflooktenen hak je fijn.
Bak nu in het lamsvet en eventueel wat extra olijfolie de ui met de prei en gesnipperde knoflook voor een aantal minuten. Meng er vervolgens de bloem doorheen en bak deze 3 minuten mee.
Nu blus je het af met het flesje Guinness en voeg je de bouillon, de wortel, de blokjes lamsvlees en ook het sap wat op de schaal ligt, en het bouquet garni toe en breng je het op smaak met peper en zout. Deksel op de pan, lekker op een sudderplaatje en sudderen maar! Minimaal 4 uur.
Het laatste half uur voeg je de aardappels toe zodat als de stoof klaar is de aardappels zacht zijn.
Het soda bread bakken:
Verwarm eerst je oven voor op 190 graden
Pak een grote kom erbij en doe hierin de bloem, de baking soda, het zout en de karwijzaadjes. Mix dit door elkaar en voeg vervolgens de goed geschudde karnemelk toe. Met een rubberen spatel spatel je het geheel tot alle ingrediënten nèt gemengd zijn!
Schep het op je werkblad dat je met wat bloem hebt bestrooid, soda bread moet zo min mogelijk gekneed worden dus zorg ervoor dat het net een ronde vorm heeft. Het zal nog steeds heel plakkerig aanvoelen. Snijd met een mes een grote X bovenop het brood en leg het vervolgens op een bakblik bekleed met bakpapier.
Zet in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten tot het mooi goud bruin is.
Serveer het soda bread met zachte Ierse roomboter en natuurlijk de stoof.