Sushi maken. Ik zal niet claimen dat ik een sushi-master ben want volgens mij duurt dat járen. Wat er op de verpakking staat volg ik daarom altijd nauwgezet op zodat ik de rijst precies volgens die regeltjes maak…
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Omdat dit een sushi-rol zonder rijst is kan er in mijn ogen niet heel veel misgaan haha, we beginnen eerst met de hummus te maken. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze dan in je keukenmachine. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en mix het geheel tot een lekkere gladde hummus. Zet apart tot gebruik.Sushi met matcha hummus en mango
De mango maken we tot een mousse. Dit is eigenlijk niets meer dan fijn gepureerde verse mango. Heerlijk puur van smaak.
De sushi bouw je als volgt op. Leg een sushi vel op een snijplank en leg daar dakpansgewijs de komkommer plakjes op. Deze heb je heel fijn gesneden met een mandoline. Het groene velletje laat je erop zitten. Hou ongeveer een centimeter aan het einde over.
Smeer daarna over de breedte van de sushi rol wat van de hummus en leg hier de verse cressen op. Daarna leg je er wat stukjes dun gesneden gerookte kipfilet op , en ten slotte schep je daar voorzichtig de mango mousse op.Sushi met matcha hummus en mango
-raai de rol naar je toe zodat hij in de lengte ligt en rol dan voorzichtig de rol strak op. Het laatste stukje van de rol kun je met wat water voorzichtig vastplakken.